Ceny są istotne przy kompletowaniu sprzętu. Chyba lepiej uzyskać podobne rezultaty za 2000zł niż z 5000zł.
No to fotopolis skopało również test D700 i D3x bo jpegi z tych puszek też są mizerne w stosunku do jpega z E-5 ..... Nie chciało mi się szukać fotek z A900/850 i 5D/5DII ... ale domyślam się, że będzie podobnie jak z Nikonem ... też skopali?
O, teraz będziemy udowadniać, że Olek wymiata wszystkie fulfrejmy. Zapowiada się niezłe kino akcji![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Co widać na każdym forum użytkowników danej marki.Na jednym mają tendencje do wywyższania się ponad innych, na innym zaś robią z siebie ofiary losu, których nikt nie kocha, ale oni i tak wiedzą lepiej.
![]()
Martwią mnie trochę zapowiedzi zarządu firmy nt przyszłości E-Systemu. Jakoś nie mogę sobie wyobrazić pro aparatu z EVF.
No ale chyba interesuje nas efekt ? Jesli efekt z softu dedykowanego do danego RAWa będzie lepszy niż z innego programu X to po co chcesz używać inny program ?? to tak jak byś dla porównania samochodów wszystkimi chciał jeździć na 4 tym biegu nawet jesli mają bieg 5 ty lub 6 sty...
przecież to bez sensu... porównujemy to co da się wyciagnąć z aparatu skoro soft Olka programowany pod kątem uzyskania najlepszego efektu podczas wywołania orf to korzystajmy z tego... Ja osobiście mam jakieś wieksze zaufanie do softu Adobe - ale to kwestia przeczucia..
natomiast jesli rzeczywiście Olka soft daje większe efekty to czemu z tego nie korzystać ??
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Niby tak, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Zobacz że i tak jesteśmy w sytuacji gdzie bez prądu nie zrobiosz zdjęcia. Więc co za różnica czy masz matówkę czy wysokiej klasy EVF ? W samym EVF do PENa obraz mnie już rzucił na kolana ( pomijam obraz po ciemaku bo wtedy drażni szum )
gdyby wkładać EVF do aparatu który może zrobi zdjęcie bez baterii na jakimś czasie, to rzeczywiscie bezsens, ale tak.. Nie wydaje mi się aby była to jakaś ślepa uliczka.
Choć na tą chwilę zdecydowanie wolę tradycyjne rozwiązania - tylko tokwestia przyzwyczajenia raczej
Ostatnio edytowane przez dobas ; 20.10.10 o 13:21 Powód: Automatyczne scalenie postów
zawsze mozna se dokupic
http://www.swiatobrazu.pl/wizjer-ele...evf-21694.html
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
chetnie, jesli ktos udostepni rawy wykonane porownywalnymi obiektyywami
i zfoci te same obiekty
ale nie da sie zrobic cudow jak ktos specjalnie uzywa w jednej puszcze bardzo ostrej stalki, a w innej mydlanego zooma
a w tescie fotopolis tak wlasnie zrobiono