Co tu dużo pisać, wiesz co czuję oglądając Twoje zdjęcia![]()
Co tu dużo pisać, wiesz co czuję oglądając Twoje zdjęcia![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Dobas, po prostu rewelacja. Myślę, że zaspokajasz naszą ciekawość w sposób, jakiego sobie nawet nie wyobrażaliśmy. Nie można się oderwać od tych zdjęć i opowieści.
There's no place like 127.0.0.1
kilka następnych zdjęć będzie teraz z paskiem ze strona www - więc proszę wybaczyć.
Sawcut Gorge
Cięty Piłą wąwóz - tak określany jest wąwóz wysoki na 50 metrów długi około 70 metrów i szeroki zaledwie na 3 metry - W najcieńszym miejscu wąwóz osiąga nie cały metr...
Lake Pukaki
Mlecznolazurowy kolor wody pochodzi od tzw. mączki lodowcowej, czyli drobinek skały ścieranej na.... mączkęchmura dodaje dramatyzmu - żeby było śmieszniej padał śnieg
![]()
Ostatnio edytowane przez dobas ; 22.12.10 o 01:58
Kadry - super a fotki świetne.
Pozdrawiam.
Czemu tak mało ?
było sobie życie
specjalnie tak... - akcja zmierza do punktu kulminacyjnego i urywa sie...
Jak w Noweli
Nie ma czasu na wołanie RAWów - największa moja bolączka teraz - jest materiał tylko nie ma kiedy tego obrobić...
Krecę się póki co w koło tych samych zdjęć tylko zmieniam formaty , zmieniam EXIF, IPTC i zmieniam z RGB na CMYKia nic nowego się nie pojawia
Za 2 tygodnie kolejny wyjazd w który się wdrażam - co tez nie sprzyja wołaniu rawów, święta prezenty, nowy rok - no musi być po mału...
Lasy Nowozelandzkie przypominają lasy jakie na Ziemi rosły kilkaset milionów lat temu Paprocie drzewiaste – paprocie wykształcające pień, który osiąga do 20 m - z rośliny często wyrabiane są pamiątki po maorysku zwane ponga
jak wygladają ?
a no tak / wygooglane zdjęcie /
http://www.woodworkforums.com/attach...ifts-30a-n.jpg
Skamieniały las - Catlins
Catlins - kamieniały las na poziomo leżących warstwach skalnych - widoczne sa liczne spetryfikowane / trudne słowo wiem wiem... / pnie drzew, a gdzieniegdzie odciski liści sprzed 170 mln lat całość bardzo się ladnie prezentuje podczas odpływu - W tamtym rejonie gniazduje kolonia pingwinów żółtookich - ale nie robiłem im nawet zdjęć bo było strasznie dużo turystów i wolałem nawet nie podchodzić do pingwinów - żeby nie pojawiło się kilkudziesięciu naśladowców...
Gdy o zmierzchu pingwiny wychodzą z wody z połowów - muszą przedreptać cały ten plac - pokazany na zdjęciu - aby dojść do maluchów - bardzo ważne jest aby nie stawać im na drodze - bo przepłoszone - mogą zrezygnować z powrotu do domku i maluchy nie dostana jedzenia....
Kotik nowozelandzki / nie mylić z foką/ - popularny mieszkaniec Nowozelandzkich skalistych wybrzeży. Zasięg wystepowanie kotików na Nowej Zelandii rozciąga się wokół Wyspy Południowej i Północnej aż do wysp Macquarie, na odcinku ponad 2700 km.
Ostatnio edytowane przez dobas ; 23.12.10 o 01:34
Zainwestuj w kofeinę i wywołuj! Warto!
Piękne zdjęcia.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.