No w koncu coś się dzieje w tym wątku, już myślałem, że się zjaraliście i wmówiliście sobie tą NZ (chociaż do końca nie jestem jeszcze przekonany) - będę obserwował![]()
No w koncu coś się dzieje w tym wątku, już myślałem, że się zjaraliście i wmówiliście sobie tą NZ (chociaż do końca nie jestem jeszcze przekonany) - będę obserwował![]()
było sobie życie
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
ooo kurcze - opowieści wiecej niz zdjęć....
slajdowisko jest planowane... Miejsce jest, gorzej z czasem. Na pierwszy ogień ma iść Norwegia na drugi - Nowa Zelandia. Materiał do "trzeciego ognia" jeszcze nie zrealizowany, ale na początku lutego zacznie sie pojawiać...
Fajna ta papużka.
Ciekawi mnie, że dała do siebie tak blisko podejść - nie są płochliwe?
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Papuga na szczycie - fotografia szczytowa!!! Super ujęcie. Lepsze od świstaka Leśniewskiego.
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
wypchana na deseczce byłato jak miała uciec...
Kea - zdecydowanie do płochliwych nie należą. Nalezy na nie uważać bo sprowokowane potrafią przyatakować - a mają czym - jednak delikatnie i powoli dosuwając się do Ptaka jakoś chyba ją przyzwyczaiłem do swej obecności.
Byłem świadkiem sceny jak Kea wlazła na brzuch śpiącego turysty na szczycie Avalanche Peak - najpierw spróbowała jego buta, potem skubnęła plecak, a potem wskoczyła mu na brzuch ku uciesze wszystkich
Hehehehe - świstaki chyba bardziej płochliwe... ale papuga w górach wydaje się wiekszym nieporozumieniem niż świstak w Taurach![]()
Oj chyba się nie uda bo raczej będę "wyjechany"
Tongariro - Emerald Lakes
Park Narodowy Tongariro - najstarszy park narodowy Nowej Zelandii. Założony w 1887 roku. Wpisany na listę światowego dziedzictwa UNESCO. Zlokalizowany w centrum Wyspy Północnej był czwartym parkiem założonym na świecie. W skład parku wchodzą aktywne wulkany Ruapehu, Ngauruhoe i Tongariro. Ostatnia poważna erupcja miała miejsce w 1975 - przy wejściu do Parku w Dyrekcji - rozdawane są ulotki z informacjami na temat zagrożeń wulkanicznych oraz jak zachowywać się w przypadku erupcji...
Na terenie parku znajduje się 50-kilometrowy szlak Tongariro Northern Circuit i 20 kilometrowy Tongariro Crossing. - obydwa przechodzą właśnie przez Emerald Lakes...
Szmaragdowe jeziorka - oświetlone słońcem i z odblaskami wygaszonymi filtrem polaryzacyjnym wygladają jak sadzawka wypełniona Fluorosceiną. W ich okolicy unosi się prześliczny smród siarkowodoru - przypominający zapach pisanek z 1988 roku
![]()
Ostatnio edytowane przez dobas ; 9.12.10 o 14:35
Znalazłeś "Świat Harry'ego Pottera" ?![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
tylko pozazdrościć