Witam mam problem chciałabym mieć zgrać zdjęcia z komputera na aparat.Gdy je przenosze na karte liczba możliwych zdjęć do wykonania się zmniejsza lecz przeniesione zdjęcia są nie widoczne.Co mam zrobić proszę o rade!
Witam mam problem chciałabym mieć zgrać zdjęcia z komputera na aparat.Gdy je przenosze na karte liczba możliwych zdjęć do wykonania się zmniejsza lecz przeniesione zdjęcia są nie widoczne.Co mam zrobić proszę o rade!
Chodzi Ci o oglądanie zdjec potem na aparacie, czy tylko o przeniesienie w inne miejsce.
Jak, to drugie, to nie am problemu, bo zdjecia na karcie masz.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Mam na karcie lecz nie mogę ich przeglądać w aparacie
Z przeniesieniem nie ma problemu, karty pamięci użyjesz jak dysku przenośnego...
Natomiast z przeglądaniem zdjęć może być gorzej. Liczba zdjęć możliwych do wykonania się zmniejsza bo wgrane zdjęcia zajmują miejsce na karcie. Z tego co wiem zdjęcia nie mogą być edytowane w programie graficznym.
W jaki sposób wrzucasz zdjęcia?? Przez jakiś program dedykowany czy z 'mojego komputera' na dysk przenośny??
z mojego komputera
To co przychodzi mi do głowy:
- kopiować zdjęcia do katalogu w którym aparat zapisuje pliki,
- ważne aby zdjęcia miały niezmienione dane exif, żeby aparat mógł je rozpoznać,
- niezmieniona rozdzielczość zdjęcia,
- niezmieniona nazwa,
- niezmieniony format.
Ogólnie jeśli robiłaś coś z tymi zdjęciami to ciężko będzie.
Dzięki za podpowiedzi![]()