Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 50

Wątek: Jaki był pierwszy poważny bodziec, który uczynił fot. waszym hobby lub pasją? [w 17]

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Odp: Jaki był pierwszy poważny bodziec, który uczynił fot. waszym hobby lub pasją? [w

Moje pierwsze foty jak pamietam to Smiena 8M, pozniej Altix, Zenit, Minolta...Ciemnia to w weekendy i zawsze kuchnia byla zaanektowana.. Z tego tez powodu mama nie mogla sie do niej dostac i... Pamietam jak ojciec korzystal z ciemni, mial swoich stalych klientow, ktorym wywolywal filmy i robil odbitki.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Altix..2.jpg
Wyświetleń:	56
Rozmiar:	28,4 KB
ID:	67263  
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Odp: Jaki był pierwszy poważny bodziec, który uczynił fot. waszym hobby lub pasją? [w

Cytat Zamieszczone przez waruga Zobacz posta
    ... zawsze kuchnia byla zaanektowana..
    Jak nie było gdzie ugotować, to i łazienka nie była potrzebna
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar MaciekMG
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria

...ale gdy się najedli surowych jabłek, to łazienka była baaardzo potrzebna...
    pozdrawiam, Maciek (E-620+ E-PL6 + parę innych rzeczy)
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------
    'Kochana Redakcjo, chcę grać jak Mozart. Jaki fortepian powinienem sobie kupić?'

Centus
    Gość

u mnie bylo bardzo zabawnie...

pierwszy aparat kupilem na koniec kwietnia 2010 roku, a powod prozaiczny... 111kg zywej wagi, aparat mial byc motywacja zeby wyjsc z domu na spacer, normalnie latem uwielbiam rower, ale po sezonie nie lubie jezdzic, a spacery byly dla mnie nudne

dzisiaj wazem ponad 20kg mniej, rower stoi i sie kurzy, a ja potrafie z plecakiem Olympusa (ok 7kg) przemaszerowac ladnych kilka kilometrow podczas jednego popoludniowego spacerku

w sumie nic wydumanego, ot poprostu sposob zeby wyjsc z domu

Awatar Chryzogon
    Mieszka w
    Opole Lubelskie jest moim miejscem urodzenia,ale żyję od 18 lat w Warszawie.
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Może to w jaki sposób moja mama traktowała opasły album ze zdjęciami moich dziadków,pradziadków,otwierała go jakoś tak uważnie,delikatnie,a potem wskazywała palcem osobę na fotografii i opowiadała o niej w taki sposób że do dziś mam wrażenie że je znam mimo różnicy 2-3 pokoleń.Teraz sam zatrzymuję czas i ludzi w kadrze.Jeszcze nie mam komu o nich opowiadać,ale wiem że będę to robił

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

Zaszczepił mnie do fotografii Ojciec, gdy miałem 7lat kupując mi porządny powiększalnik Krokus... Sam się na tym nie znał, ale ktoś mądry doradził... Wcześniej miałem aparat Druch później Smienę8 i Zorkę 4...itd do Hassela i RB67... Uczyłem się metodą prób i błędów korzystając z dobrych książek ... Obecnie taktuję internet znaczy OC jako najlepszą metodę doszkalania estetycznego dzięki takim Kolegom jak Mirek 54, Janko Muzykant, Dziadek i innym przyjaznym osobom na tym forum
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 24.07.12 o 17:31

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Smiena 8, bez "M". Później samo poszło

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Mnie zainteresował Ojciec - odkąd pamiętam posiadał Zorkę 4 i dość często jej używał ale tylko do fotografii rodzinnej. Ja nauczyłem się b.szybko obsługiwać tą Zorkę bo zawsze miałem rękę do majsterkowania i interesowałem się wszelkimi urządzeniami. Jak później zacząłem interesować się bliżej działaniem aparatu to Ojciec kupił mi dla spokoju Cmienę dwa filtry i własną tablicę naświetlań i od tamtej pory zaczęła się moja przygoda z fotografią.
    Potem był Elektron, różne aparaty APS (lubiłem te filmy i format Kodaka) i kilka spotkań z własnymi negatywami i powiększalnikiem w domowej ciemni.
    Fotografowałem właściwie do końca szkoły średniej a potem przestałem bo zaczęły się studia, praca itd...
    Do fotografii wróciłem przypadkowo trzy lata temu bo interesuję się architekturą i historią sztuki a mój kompakt nie dawał sobie rady w ciemnych kościołach, pałacach i detal był też taki sobie.
    Zacząłem czytać o fotografii... kilka pytań na forach i tak wpadłem stając się właścicielem E-520
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Wkręcił mnie Tata. Miał Psixa, Minoltę i powiększalnik. Razem wywoływaliśmy i robiliśmy odbitki, gdy miałem 6-7 lat, mało co z tego pamiętam, pozatym, że te kolorowe odbitki wychodziły dopiero za 10 razem

Jakoś mnie wtedy nie zaraziło. Wróciłem do tematu jakoś na studiach. Pierwsza moja własna lustrzanka to EOS 300 potem Canon A-1 i tak fociłem te 6-7 lat. Potem zakupiłem Oly E-410 i trafiłem tutaj. Najmilej wspominam ergonomię i użytkowanie E-3, miałem też w sumie wtedy dużo czasu i robiłem nim zdjęcia naprawdę często.
    Rolleicord, Canon
    flickr

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Lubiłem oglądać zdjęcia w gazetach, zwłaszcza fotoreportaże gdy jeszcze ten gatunek nie został zabity. Z tego powodu już w 2 klasie za pieniądze które sobie uzbierałem i dostałem z okazji komunii kupiłem zenita 11.
    Mam go do dzisiaj i jest całkowicie sprawny.
    Dopiero na studiach kupiłem używanego canona AE-1 bo zenit jak to się mówi zaczął mnie ograniczać.
    Nigdy nie pasjonowała mnie robota w ciemni, którą traktowałem jak zło konieczne stąd prawdziwym wybawieniem było nadejście epoki fotografii cyfrowej.
    bezbagnetowiec z mianowania