Strona 7 z 15 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 146

Wątek: E-p3

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    Jeśli AF w e-p3 nie będzie przynajmniej dorównywać temu w gh1, nie mówiąc o lustrzankach konkurencji (nawet na poziomie entry level) to cienko widzę przyszłość olympusa.
    A pogdybam sobie

Uważam, że gdyby Olympus nie przygotował porządnego, szybkiego PEN'a, to by nie mówił, że zostaje tylko E-5. Czekają na matrycę od Kodaka i będzie szał

Alem rzucił optymizmem

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Uważam, że gdyby Olympus nie przygotował porządnego, szybkiego PEN'a, to by nie mówił, że zostaje tylko E-5. Czekają na matrycę od Kodaka i będzie szał

Alem rzucił optymizmem
    Mam nadzieję, że masz rację
    Szkoda, że nie chcą już teraz uchylić rąbka tajemnicy i zdradzić nam specyfikacji.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Mam nadzieję, że masz rację
    Szkoda, że nie chcą już teraz uchylić rąbka tajemnicy i zdradzić nam specyfikacji.
    Zdradzali - jak sondowali rynek
    Teraz widac juz produkcja idzie.

Jak to Gietrzy gdzies ostatnio napisal - 2 lata i u43 bedzie szumiec jak 5D II

Awatar efat
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    2 lata i u43 bedzie szumiec jak 5D II
    Co więcej: w zasadzie nie jest ważne jak wtedy będzie szumieć 5D Mk III, bo będzie to poziom satysfakcjonujący zdecydowaną większość. Wyścig będzie musiał (w końcu!) dotyczyć innych aspektów.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Zdradzali - jak sondowali rynek
    Teraz widac juz produkcja idzie.
    Mam E-PL1, czym może mnie skusić Oly?

W de mam AF, jego szybkość, do tego jest Panas a MSC robi swoje.
    Sprawę rozwiązuje kolejny tryb pracy AF (rodem z LX3): hiperfokalna, niech aparat za każdym razem (w tym, wybranym trybie) ustawia ostrość "na wszystko" - wtedy nikt nie będzie pamiętać o szybkości
    Kolor, kolor czyli to co mnie powala od pierwszych kliknięć.
    Jotpeg czyli jeszcze lepsza praca na AWB.
    Auto ISO z D3
    Normalne ustawienie guzików (LX3, GF1), dwie (najlepiej push jak w GF1) rolki jak w E-P.
    Programowanie przycisków.
    Nowy flesz troszku mniejszy od FL-36, ale na 4 baterie, bez lagu w tym ttl auto (lag znika w samym auto)
    IBIS: rewelacją byłaby technologia o skuteczności tej zastosowanej w 200/2LIS, schodząc na ziemię: niech będzie ta z 100L IS
    Filmiki: jeśli kolejny Pen ma być tym pro to jako opcja minimum avchd 34 mbps 720@60

Jak to Gietrzy gdzies ostatnio napisal - 2 lata i u43 bedzie szumiec jak 5D II
    Koniec wojny na MPx proszę, 12 MPx w technologii za 2-3 lata na tych matrycach wystarczy, żeby z 20/1.7 i IBIS robić fotki dzieciom przy świeczce a kto oprócz Janka potrzebuje 100 MPx kompaktu?
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Awatar efat
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    No właśnie: programowalne przyciski, a nie 4 opcje do wyboru, z których żadna nie jest (mi) potrzebna. Dla informatyka, a szczególnie dla tego, który używa Linuksa, takie ograniczenie jest jak cofnięcie się o 10 lat

Czy w D3 AutoISO działa w trybie M? Bo ciągle nie mogę zrozumieć, że nadal wypuszcza się aparaty z tak ograniczoną funkcjonalnością! (myślę o Gx i GF1)

Do listy życzeń dodałbym EVF w body kalibru GF1 i jakości Gx.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Mnie by ucieszył uchylny ekran LCD, wizjer EVF (ewentualnie dołączany jak e E-P2), więcej zewnętrznych przełączników do trybu mierzenia światła, trybu działania AF.
    Ewentualnie opcjonalny grip na 2 baterie, czy dodatkowe źródło zasilania.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Niech włożą bebechy z E-PL1 do puszki od E-330, wsadzą tam wizjer elektroniczny, dadzą wyświetlacz z E-5 i minimalnie odchudzą, a będzie git. Tyle, że bez zoomów f/2,8 i stałek f/1,4 to ja tego systemu jakoś nie widzę w rękach zaawansowanych amatorów.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Tyle, że bez zoomów f/2,8 i stałek f/1,4 to ja tego systemu jakoś nie widzę w rękach zaawansowanych amatorów.
    Święte słowa. Dodałbym jeszcze: "za rozsądną kasę" (przynajmniej dla olyjedi ). Wystarczyło by, aby szkła do m4/3 nie były droższe od analogicznych szkieł do 4/3.

p.s. w oczekiwaniu na E-P3 przyglądałem się sprzętowi canona, nikona i pentaxa... 60d to krok do tyłu w porównaniu do 50d, D7000 ma jakieś dziwne problemy z AF, a w K-5 leży współpraca z flashem.
    W dodatku u wszystkich ciągle można nadziać się na back/front focus....
    Ostatnio edytowane przez outsider ; 22.11.10 o 00:51

Awatar efat
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    60d to krok do tyłu w porównaniu do 50d, D7000 ma jakieś dziwne problemy z AF, a w K-5 leży współpraca z flashem.
    W dodatku u wszystkich ciągle można nadziać się na back/front focus....
    Ale to jest jednak silny argument.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów