"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Mam E-PL1, czym może mnie skusić Oly?
W de mam AF, jego szybkość, do tego jest Panas a MSC robi swoje.
Sprawę rozwiązuje kolejny tryb pracy AF (rodem z LX3): hiperfokalna, niech aparat za każdym razem (w tym, wybranym trybie) ustawia ostrość "na wszystko" - wtedy nikt nie będzie pamiętać o szybkości
Kolor, kolor czyli to co mnie powala od pierwszych kliknięć.
Jotpeg czyli jeszcze lepsza praca na AWB.
Auto ISO z D3
Normalne ustawienie guzików (LX3, GF1), dwie (najlepiej push jak w GF1) rolki jak w E-P.
Programowanie przycisków.
Nowy flesz troszku mniejszy od FL-36, ale na 4 baterie, bez lagu w tym ttl auto (lag znika w samym auto)
IBIS: rewelacją byłaby technologia o skuteczności tej zastosowanej w 200/2LIS, schodząc na ziemię: niech będzie ta z 100L IS
Filmiki: jeśli kolejny Pen ma być tym pro to jako opcja minimum avchd 34 mbps 720@60
Koniec wojny na MPx proszę, 12 MPx w technologii za 2-3 lata na tych matrycach wystarczy, żeby z 20/1.7 i IBIS robić fotki dzieciom przy świeczce a kto oprócz Janka potrzebuje 100 MPx kompaktu?![]()
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
No właśnie: programowalne przyciski, a nie 4 opcje do wyboru, z których żadna nie jest (mi) potrzebna. Dla informatyka, a szczególnie dla tego, który używa Linuksa, takie ograniczenie jest jak cofnięcie się o 10 lat
Czy w D3 AutoISO działa w trybie M? Bo ciągle nie mogę zrozumieć, że nadal wypuszcza się aparaty z tak ograniczoną funkcjonalnością! (myślę o Gx i GF1)
Do listy życzeń dodałbym EVF w body kalibru GF1 i jakości Gx.
Mnie by ucieszył uchylny ekran LCD, wizjer EVF (ewentualnie dołączany jak e E-P2), więcej zewnętrznych przełączników do trybu mierzenia światła, trybu działania AF.
Ewentualnie opcjonalny grip na 2 baterie, czy dodatkowe źródło zasilania.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Niech włożą bebechy z E-PL1 do puszki od E-330, wsadzą tam wizjer elektroniczny, dadzą wyświetlacz z E-5 i minimalnie odchudzą, a będzie git. Tyle, że bez zoomów f/2,8 i stałek f/1,4 to ja tego systemu jakoś nie widzę w rękach zaawansowanych amatorów.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Święte słowa. Dodałbym jeszcze: "za rozsądną kasę" (przynajmniej dla olyjedi). Wystarczyło by, aby szkła do m4/3 nie były droższe od analogicznych szkieł do 4/3.
p.s. w oczekiwaniu na E-P3 przyglądałem się sprzętowi canona, nikona i pentaxa... 60d to krok do tyłu w porównaniu do 50d, D7000 ma jakieś dziwne problemy z AF, a w K-5 leży współpraca z flashem.
W dodatku u wszystkich ciągle można nadziać się na back/front focus....![]()
Ostatnio edytowane przez outsider ; 22.11.10 o 00:51
Ale to jest jednak silny argument.