Strona 6 z 15 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 146

Wątek: E-p3

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    A co do jakości, obrazki z lejki są bardzo okej, ale nie bardziej, niż z tuzina różnych luster
    Janko, nie mam zamiaru powtarzac tu histori z watku Sigmy, ale bzdury piszesz...
    Zadne lustro z filtrem AA oraz nawet najlepszymi szklami N, czy C - nie rowna sie obrazkowi z M9 ze szklami Leici - jesli chodzi o ostrosc, kontrast, bokeh.

Co jednoczesnie nie oznacza, ze M9 jest doskonale. Nie. Ma wiele slabych stron.

A ostrzenie reczne w M9 na ogniskowych do 90mm wlacznie - nie trwa dluzej niz centralny punkt AF w 5D II. I zazwyczaj jest dokladniejsze.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mdleje.jpg
Wyświetleń:	866
Rozmiar:	51,5 KB
ID:	40379  
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Janko, nie mam zamiaru powtarzac tu histori z watku Sigmy, ale bzdury piszesz...
    Zadne lustro z filtrem AA oraz nawet najlepszymi szklami N, czy C - nie rowna sie obrazkowi z M9 ze szklami Leici - jesli chodzi o ostrosc, kontrast, bokeh.
    Masz rację, powtarza się historia z Sigmy: ja jak zwykle poproszę o dowód w postaci zdjęć przykładowych i jak zwykle ich nie dostanę
    A ostrzenie reczne w M9 na ogniskowych do 90mm wlacznie - nie trwa dluzej niz centralny punkt AF w 5D II. I zazwyczaj jest dokladniejsze.
    Dołączam się do komentarza Radka
    PS. Miałem kiedyś dalmierz w rękach, jeden nawet na własność

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Masz rację, powtarza się historia z Sigmy: ja jak zwykle poproszę o dowód w postaci zdjęć przykładowych i jak zwykle ich nie dostanę
    Janko, ludzie Cie zapraszali na wspolny plener oraz wspolne wywowalnie RAW'ow w oprogramowaniu Sigmy. W milej kolezenskiej atmosferze. Oczywiscie nikt nie wymagal, zebys zaraz wszystko rzucal i lecial. Ale na pewno zorganizowac sie cos by dalo. Ja sam sie pisalem, choc dla mnie nie tez nie byloby blisko.

Jak zaczales pisac, ze na rozmowe, czy spotkanie z Toba (juz nie pamietam) nalezy sobie zasluzyc... Ludzie odpuscili.

Po co Ci RAWy skoro nie dajesz rady ich wywolac? Sam napisales, ze to co dostales to nic nadzwyczajnego. O ile pamietam otworzyles ten RAW w LR, czy ACR\PS. Nie przyjmujesz do wiadomosci, ze to jeszcze o niczym nie swiadczy, ze to nie pokazuje w zaden sposob potencjalu aparatu. Nikt nie twierdzi, ze Sigma, czy M9 - to sprzet najlepszy, ani ze dla wszystlkich. Nie.

Ale Ty swoje zdanie, opinie ekstrapolujesz na wszystkich. Ja widzialem RAW'y z M9 i z 5D II (+ Elki). Wiec o tym pisze. Mialem zdjecia testowe, pokazujace POWALAJACE roznice, ale juz dawno postanowilem zaprzestac onanizmu sprzetowego, wiec wszystko w cholere skasowalem. Mialem pisac po kupieniu M9 jak miazdzy w tym konkretnym aspekcie 43, czy C? Po co? Dla mnie to raczej nie swiadczyloby madrze o mnie.

To o czym pisze, to fakt, ze obraz z M9 np. z 24mm f/3.8 - mozesz dowolnie kroic (nie wazne czy srodek kadru, czy brzeg), ogladac na 100% i wszystko jest w pelni uzyteczne. Obraz z 5D nie jest tak ostry, albo trzeba go bardziej wyostrzyc, albo zapisac w troche mniejszej rozdzielczosci, zeby przypominal to co masz z M9. Roznica jest nawet wieksza niz miedzy E3 a E5.

Na forach C i N jest sporo watkow zalozonych przez kolege "Mario", ktory porownuje co mial z N, co ma z C - z tym co ma rownolegle z M9. Latwo to wyszukac. Ja sie juz w to nie bawie.

Nic, nie ma co offtopowac. Wracajac do E-P3 - moze Olympus postapi jak z E5 i zrezygnuje z filtra AA.
    Czego sobie i innym zycze.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Janko, ludzie Cie zapraszali na wspolny plener oraz wspolne wywowalnie RAW'ow w oprogramowaniu Sigmy. W milej kolezenskiej atmosferze. Oczywiscie nikt nie wymagal, zebys zaraz wszystko rzucal i lecial. Ale na pewno zorganizowac sie cos by dalo. Ja sam sie pisalem, choc dla mnie nie tez nie byloby blisko.
    Ależ bardzo chętnie, ale nie w celu udowadniania czegokolwiek, a po to żeby po prostu sobie pogadać. Do dowodu wystarczy zdjęcie.
    Jak zaczales pisac, ze na rozmowe, czy spotkanie z Toba (juz nie pamietam) nalezy sobie zasluzyc... Ludzie odpuscili.
    Po pierwsze nie na spotkanie, a ciąg dalszy tamtej rozmowy, a po drugie to była aluzja na chamskie odzywy, które tam padały. Właściwie autoironia, ale jak to bywa, nieczytelna dla niektórych...
    Po co Ci RAWy skoro nie dajesz rady ich wywolac?
    Ale ja nie chcę rawów!!! Chcę zdjęcia w jpg, jednego zdjęcia, które powali mnie na kolana. Takiego, którego nie zrobię penem albo canonem 450D.
    Ale Ty swoje zdanie, opinie ekstrapolujesz na wszystkich. Ja widzialem RAW'y z M9 i z 5D II (+ Elki). Wiec o tym pisze. Mialem zdjecia testowe, pokazujace POWALAJACE roznice
    Pokaż, pokaż, POKAŻ!!!
    To o czym pisze, to fakt, ze obraz z M9 np. z 24mm f/3.8 - mozesz dowolnie kroic (nie wazne czy srodek kadru, czy brzeg), ogladac na 100% i wszystko jest w pelni uzyteczne.
    Dokładnie to samo mam na cropie, jest to niezbędne przy fotogrametrii. Środek, brzeg, jeden pies.
    Nic, nie ma co offtopowac. Wracajac do E-P3 - moze Olympus postapi jak z E5 i zrezygnuje z filtra AA. Czego sobie i innym zycze.
    I ja mam taką nadzieję.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    czytelna czytelna...
    Na tyle czytelna, że odechciało się tym co myśleli o spotkaniu poważnie.
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    do kolekcji gdybań o e-p3 dołączył Thom Hogan:

We should get three m4/3 bodies from Olympus in 2011, but we’ll probably get two: E-P3 and E-PL2.

At the other end, Olympus needs a solid-as-a-brick, pro m4/3 body, and I’m guessing that Olympus will make that the E-P3 and keep the E-P2 in the lineup as the middle.
    There’s a possibility I’m wrong, and that they’ll update the E-P2 to the E-P3 and add a higher end, more pro model, but that seems like a lot of work for Oly in a short time.
    True, the 4/3 DSLR engineering teams aren’t doing anything any more, so that argues for the three-body introduction scenario.
    Okay, so I’ll take what I wrote back and say E-PL2, E-P3, and E-P5 will appear.

w skrócie: w 2011 olympus powinien wprowadzić na rynek e-p3 i e-pl2. Może nawet e-p5

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    True, the 4/3 DSLR engineering teams aren’t doing anything any more

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    w skrócie: w 2011 olympus powinien wprowadzić na rynek e-p3 i e-pl2. Może nawet e-p5
    Ciekawe, ale to tylko gdybania.
    Choć chciałbym, żeby Oly zapowiedział nowe body przed gwiazdką, żebym miał na co czekać
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    W zasadzie Olympus nie ma wyjścia. Musi pokazać coś na prawdę niezłego w nowym e-p3, bo inaczej straci swoich fanów.

Po oficjalnym wycofaniu się z rynku lustrzanek, olympus MUSI pokazać, zwłaszcza osieroconym po systemie 4/3, że potrafi produkować sprzęt na równie wysokim poziomie. Jak na razie NAJWIĘKSZĄ bolączką olympusa w korpusach m4/3 jest szybkość (a raczej powolność) AF w stosunku nie tylko do luster, ale również do oferty panasonica.

Jeśli AF w e-p3 nie będzie przynajmniej dorównywać temu w gh1, nie mówiąc o lustrzankach konkurencji (nawet na poziomie entry level) to cienko widzę przyszłość olympusa.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów