www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
A powiedzcie mi panowie jaki rozmiar ma pojedynczy pixel w GH2? Jeśli dobrze liczę to nominalna rozdziałka tej matrycy, bez zabawy w mapowanie, to 4Mpix wiec zastanawia mnie czemu te RAWy nie mogą być mniejsze...
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
I jedno, i drugie. Ale nawet jeśli matryca byłaby technologicznie na tym samym poziomie, to i tak byłoby więcej detali, a po zmniejszeniu do tych samych rozdzielczości szum byłby podobny. Tyle tylko, że zmiennych determinujących jakość generowanego obrazu jest znacznie więcej, niż samo zagęszczenie pikseli i technologia produkcji.
Czyli w modelu m/43 high-end stawiają na MF i legacy lensesZamieszczone przez Mr. Terada from Olympus
BTW. Link do całego wywiadu na 43R
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Z MF już próbowali w systemie OM. Każdy, kto w tych czasach myśli poważnie o fotografii przy użyciu nowoczesnego technologicznie sprzętu, MUSI postawić na AF.
Janko troszeczkę poczeka
FT4
E-P3: anons w lutym 2011 z nowymi szkłami*, matryca Panny, ale nie ta z GH2.
Wg innej plotki: e-p3 ma mieć wbudowany evf co miałoby go podwyższyć.
To ostatnie - podwyższyć - imho może być kluczem do ****** sukcesu, jeśli będzie leżał w łapce jak NX10.
* - nareszcie!
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.