E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
A może E-P3 będzie rewolucyjnym modułowcem ? Mały aparat m4/3, a po założeniu gripa z przednią ścianką lustrzanka z pełną obsługą 4/3. Kiedyś na optycznych był pokazany patent Olego tj. przejściówka zawierająca lustro.
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
Tak, zrobią aparat za $5,000, który kupi 5000 osób![]()
Stety czy nie, w tej klasie sprzętu (i w paru wyższych) na aparat modułowy nie ma co liczyć. Ostatnie "tanie" składaki to bodajże Rolleiflex 3003 oraz Hassel 500 C/M.
Myślę, że największym osiągnięciem, o którym można pomarzyć to uszczelniony korpus; z drugiej strony biorąc pod uwagę moje (może nie aż tak olbrzymie i na pewno nie reprezentatywne) doświadczenia z różnymi aparatami -- nie jest to aż tak niezbędne.
pozdrawiam, Olgierd
Chyba jeszcze za wcześnie na modułowca, ja spodziewałbym się go za jakieś 2-3 lata, tj. po sprzedaniu zapasu E-5.
Po co komu 18 Mpx na tak małej matrycy?
Pozdrawiam AP.
PS. Mój błąd - mialo być 16.
Ostatnio edytowane przez apz ; 11.10.10 o 23:41
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43