Strona 15 z 15 PierwszyPierwszy ... 5131415
Pokaż wyniki od 141 do 146 z 146

Wątek: E-p3

| OlyJedi Awatar oly2020
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Odp: E-p3

U mnie wydajność oryginalnego BLS5 i BLS1 (mam E-PL3) to z od 300 do 600 zdjęć z tym, że oczywiście dużo zależy od sposobu fotografowania, ja często robię w seriach, więc nie można tego porównać do długiego, dokładnego kadrowania przed każdym zdjęciem, wyświetlacz pożera dużo prądu, no i wiadomo, że zdjęcia z lampą wbudowaną (zasilaną z aparatu) także szybko wyczerpują...

kupiłem kilka sztuk BLS1 z aukcji fotojokera i są świetne, wydajność taka jak BLS5 którego miałem w zestawie, miałem także dwa podobno dobre zamienniki BLS5 ale ja niczego dobrego o nich powiedzieć nie mogę, wydajność ich jest mniej więcej o połowę mniejsza od oryginalnych ale co najgorsze, to nagły moment zupełnego rozładowania, aparat głupieje, niema sygnalizacji niskiego stanu naładowania, tylko w pewnym momencie aparat się wyłącza a następnie włączenie to już komunikat o zupełnym rozładowaniu, taki przypadek w trakcie zapisu może się skończyć utratą ostatnich zdjęć a nawet uszkodzeniem karty, Miałem 2 sztuki tych akumulatorów i obie identycznie się zachowywały, na całe szczęście udało mi się kupić oryginały BLS1 z FJ i jest wszystko OK

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez oly2020 Zobacz posta
    U mnie wydajność oryginalnego BLS5 i BLS1 (mam E-PL3) to z od 300 do 600 zdjęć z tym, że oczywiście dużo zależy od sposobu fotografowania, ja często robię w seriach, więc nie można tego porównać do długiego, dokładnego kadrowania przed każdym zdjęciem, wyświetlacz pożera dużo prądu, no i wiadomo, że zdjęcia z lampą wbudowaną (zasilaną z aparatu) także szybko wyczerpują...

kupiłem kilka sztuk BLS1 z aukcji fotojokera i są świetne, wydajność taka jak BLS5 którego miałem w zestawie, miałem także dwa podobno dobre zamienniki BLS5 ale ja niczego dobrego o nich powiedzieć nie mogę, wydajność ich jest mniej więcej o połowę mniejsza od oryginalnych ale co najgorsze, to nagły moment zupełnego rozładowania, aparat głupieje, niema sygnalizacji niskiego stanu naładowania, tylko w pewnym momencie aparat się wyłącza a następnie włączenie to już komunikat o zupełnym rozładowaniu, taki przypadek w trakcie zapisu może się skończyć utratą ostatnich zdjęć a nawet uszkodzeniem karty, Miałem 2 sztuki tych akumulatorów i obie identycznie się zachowywały, na całe szczęście udało mi się kupić oryginały BLS1 z FJ i jest wszystko OK
    Mam to samo z zamiennikiem ale jest jeszcze jedna możliwość. Sprytni producenci robią sobie jaja z konsumentów tak jak z kartridżami do drukarek . Wiele aparatów rozpoznaje baterie i jak widzi, że to nie oryginał to ją szybciej rozładowuję bądź zużywa jej część i mówi do widzenia. Ja mam E-PL2 i tak się dzieje jak u Ciebie, natomiast mój tata ma E-PL1 i nie ma tego problemu z zamiennikiem a czasami twierdzi, że chodzi na nim dłużej tak więc może to być wina produktu lub pazernego producenta

| OlyJedi Awatar Ziootek1971
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Wygrałem aukcję FJ na Allegro i tym sposobem stałem się posiadaczem akumulatora za niecałą połowę jego ceny sklepowej. Wszystkim jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi
    Ziootek
    E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Ziootek1971 Zobacz posta
    za niecałą połowę jego ceny sklepowej
    Drogo... mnie taka aukcja kosztowała niecałe 20zł...
    Trzeba było poczekać na kolejną zamiast licytować tak wysoko

| OlyJedi Awatar oly2020
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Ziootek1971 Zobacz posta
    Wygrałem aukcję FJ na Allegro i tym sposobem stałem się posiadaczem akumulatora za niecałą połowę jego ceny sklepowej. Wszystkim jeszcze raz dziękuję za podpowiedzi
    Ja przy okazji jednej wysyłki domówiłem 3szt i miałem 3sztuki oryginalnych bls-1, w cenie jednej w sklepie miałem obawy z ładowaniem ich w ładowarce od bls-5 (miałem taką z e-pl3) ale póki co nie zauważyłem problemów(kilkanaście ładowań mam już za sobą), choć tutaj na forum pojawiały się informacje iż to bardzo niewskazane, że powinno się je ładować tylko w ładowarkach do nich dedykowanych.

| OlyJedi Awatar Ziootek1971
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez easy_rider Zobacz posta
    Drogo... mnie taka aukcja kosztowała niecałe 20zł...
    Trzeba było poczekać na kolejną zamiast licytować tak wysoko
    Ta niecała połowa to już z przesyłką. Za jakiś czas, jak będę kupował drugi zapasowy akumulator faktycznie będę nieco niżej licytował.
    Ziootek
    E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów