U mnie wydajność oryginalnego BLS5 i BLS1 (mam E-PL3) to z od 300 do 600 zdjęć z tym, że oczywiście dużo zależy od sposobu fotografowania, ja często robię w seriach, więc nie można tego porównać do długiego, dokładnego kadrowania przed każdym zdjęciem, wyświetlacz pożera dużo prądu, no i wiadomo, że zdjęcia z lampą wbudowaną (zasilaną z aparatu) także szybko wyczerpują...
kupiłem kilka sztuk BLS1 z aukcji fotojokera i są świetne, wydajność taka jak BLS5 którego miałem w zestawie, miałem także dwa podobno dobre zamienniki BLS5 ale ja niczego dobrego o nich powiedzieć nie mogę, wydajność ich jest mniej więcej o połowę mniejsza od oryginalnych ale co najgorsze, to nagły moment zupełnego rozładowania, aparat głupieje, niema sygnalizacji niskiego stanu naładowania, tylko w pewnym momencie aparat się wyłącza a następnie włączenie to już komunikat o zupełnym rozładowaniu, taki przypadek w trakcie zapisu może się skończyć utratą ostatnich zdjęć a nawet uszkodzeniem karty, Miałem 2 sztuki tych akumulatorów i obie identycznie się zachowywały, na całe szczęście udało mi się kupić oryginały BLS1 z FJ i jest wszystko OK