portret... no, nie wiem. Pewnie lepiej niż z 54mm ale f4 na 60mm, to może być za mało mm i za dużo f, co by ładnie rozmazać tło. Wyjdzie w praniu. Trzeba się okopać w okopie.
No i faktycznie - trochę przybyło gram.
portret... no, nie wiem. Pewnie lepiej niż z 54mm ale f4 na 60mm, to może być za mało mm i za dużo f, co by ładnie rozmazać tło. Wyjdzie w praniu. Trzeba się okopać w okopie.
No i faktycznie - trochę przybyło gram.
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
Łoooj, strasznie nie lubię beczki. Już wolę fioletowe obwódki (i tak większość fot przerabiam na BW). Ten obiektyw chyba nie będzie mój. Ale E3 będzie z całą pewnością...
Dochodzę powoli do podobnego wniosku. Tylko, że jeszcze jest ten 50-200 SWD w kolejce i tak czy siak mam dylematZamieszczone przez Rafał Czarny
No nic, trzeba pomacać E-3.
teraz już obiektywy będą tylko z SWD. Pytanie czy będą nowe dodawać czy stare wymieniać...Zamieszczone przez suchar
Jest różnica obiektywu z SWD i bez.
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Z tego powodu celuję w 50-200 SWD, a nie starą wersję, bo myślę, że E-3 kiedyś, kiedyś nabędę. Pytanie, czy ma sens przesiadać się z 14-54 na 12-60. Jedyne wyjście: obmacaćZamieszczone przez YxasoR
![]()
Jak nie masz zamiaru kupić 11-22 to pewnie 12-60 byłby lepszy. Jest trochę szerzej + SWD...Zamieszczone przez suchar
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Okazuje się, że metoda testowa kulawa jest trochę, bo niewłaściwe odległości zostały zastosowane między aparatem a tablicą testującą beczkęwięc może się okazać po skorygowaniu metody badawczej, ze nie ma tragedii. Albo jest ale metoda badawcza jej już nie pokaże. Tak czy siak będzie dobrze.
![]()
blady
nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3
No kurczę...Zamieszczone przez blady
Mam nadzieję, że szybko poprawią test.
Mam zamiar kiedyś kupić to coś określane jako amatorski szeroki kątZamieszczone przez YxasoR
Pzdr
Ten test kłóci się z moją chłopską logiką - Olek nie może wypuścić beczkowatej kiszki w postaci 12-60, bo kto to kupi?Zamieszczone przez blady
Chodzi o te foty z forum dpreviewZamieszczone przez Rafał Czarny
przecież tam ewidentnie jest to spartaczone - gościu robił zdjecia nieprostopadle, z jednej strony beczka jest wieksza niż z drugiej![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.