smiech na sali?Zamieszczone przez motoko
smiech na sali?Zamieszczone przez motoko
E-300 / 14-45; 40-150, FL-36
Cena w JP za ZUIKO DIGITAL ED70-300mm/F4.0-5.6 w przeliczeniu to ok. 920zl (40.000yen). W sprzedazy od pazdziernika.Zamieszczone przez szpila9
Dla porownania obecnie ZUIKO DIGITAL ED 40-150mm F4.0-5.6 kosztuje ok 720zl (31.000yen)
Pozdrawam.
Dzieki za info!
Chodziło mi o fakt, że ceny obiektywów, które kiedyś znalazłem na necie zostały wyśmiane i krytykowane były przez kilku uczestników forum. nie podawałem ich oczywiście zgodnie z cennikami olympys, a jedynie w oparciu o dane z netu. Moja notka stała się jednak pośmiewiskiem dla niektórych milusińskich, a obecnie ceny na świecie okazj=ują się być zbliżone do podanych przeze mnie. Stąd ten komentarz
Pozdrawiam wszystkich życzliwych!
Zamieszczone przez szpila9
Jeśli uważasz, że Olympus ZUIKO DIGITAL ED 14-35mm f/2.0 SWD będzie kosztował 399.99 funtów czyli tyle co w Twoim ceniku Olympus ZUIKO DIGITAL ED 70-300mm f/4.0-5.6 to o czym z Tobą rozmawiać? Oficjalnych cen nie ma i długo nie będzie więc nie pisz, że są do czegoś zbliżone bo to takie same hity powstałe po wypaleniu lolka jak te z Twojego cennikaZamieszczone przez szpila9
![]()
A gdzie ja napisałem, że to eLka? Chyba pisałem o systemie EOS? Drugie pytanie to chyba kierowałeś nie do mnie... Ech...Zamieszczone przez grizz
Nikt nie kazał Ci ze mną rozmawiać jeśli o to Ci chodzi. Cen jak wiadomo nie ma a publikowane przeze mnie były tylko z netu i mozna z nimi polemizować, komentować je itp, ale w miarę kuluralny sposób. No ale cóż Guru Tz wiesy wsyzstko wic wolno Ci pisa e nie ma o cyzm gada y innzmi. Kilknij sobie ignoruj pryz moim nick˛u i bdyiesy mia y gowz, albo jesycye lepiej kliknij to pryz wsyzstkich![]()
Słuchaj... tak się zacietrzewiłeś, że Ci się klawiaturka zmieniła i chaos poczyniłeś. Oburzony byłeś, że ktoś poddał te bzdurne ceny pod wątpliwość i je obśmiał wg Ciebie zuchwale. Prawda jest taka, że te ceny nadal są komiczne i na Twoje zaczepneZamieszczone przez szpila9
stwierdzę, że tak... nadal jest to śmiech na saliZamieszczone przez szpila9
![]()
http://www.4-3system.com/modules/lenses/
12-60 jakoś zbliżona cena...
możliwe, e inne będę kompletnie różne...
i luzik...
600 funtów za 12-60 to prawdopodobna cena. To ponad 3k. Spodziewam się jednak, że bliżej będzie 4k.Zamieszczone przez szpila9
Gdyby tak było, to powstaje pytanie, czy lepiej mieć 12-60, czy 14-54 + Summilux 25/1.4. Ja bym osobiście wolał to drugie. Zdecydowanie.Zamieszczone przez The z00m
Pozdrawiam,
Piotr.