Strona 34 z 34 PierwszyPierwszy ... 24323334
Pokaż wyniki od 331 do 339 z 339

Wątek: Zuiko 12-60 SWD

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Taa, ciekawe tylko co ma ekran do Autofocusa?
    No jak nie ma.Ma i to bardzo wiele,powiedzalbym,ze jest to podstawa tego wszystkiego w tym watku.O ile dlugosc kabli w puszce to raczej tak istotnie niw wplywa to wielkosc ekranu jest decydujaca.Wyobraz sobie,ze ten ekran ma wymiary 9x16 metrow.Ty stoisz metr przed nim.Zanim sprawdzisz czy zadzialal auto fokus na calym ekranie to troche czasu minie.Inaczej ma sie sprawa z ekranem 3x4 cm-ogarniesz go blyskawicznie.Dlatego olek zaleca w instrukcji patrzenie w ekran przy E3 trzymajac aparat w wyprostowanych rekach,gdzie przy E510 lokcie moga byc lekko zgiete.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    lucca, co za bzdury opowiadasz!
    Przecież powszechnie wiadomo, że projektanci olka, zainspirowani "Matrixem", zaprojektowali silnik SWD jako wspomagany przez energię elektryczną wytwarzaną przez faceta dzierżącego w dłoni aparat (Silnik Wspomagany Dzierżącym) - po prostu energia elektryczna wytwarzana przez nasze ciało jest emitowana przez mikroblaszki znajdujące sie w uchwycie aparatu do obiektywu. Jeśli ktoś jest bardziej krewki - AF działa szybciej; jesli ślamazara (jak ja) - wolnej. No i dochodzimy do sedna... z czego zbudowany jest korpus E-3? Z metalu. Co oznacza większe ubytki prądu, wolniejszy AF.
    co było do okazania
    Ostatnio edytowane przez mariush ; 31.07.08 o 23:54

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    lucca, co za bzdury opowiadasz!
    Wiesz napiszesz konkretnie,ze slimokom dziala wolniej to sie poobrazaja,a modek bana da.To trzeba tak bardziej kulturalnie.
    Napewno jeden powie koledze-Ty jestes lysy,ale mozna tez powiedziec-Ty to masz dobrze- masz czolo,czolo plecy.Na to samo wychodzi,a jeszcze jak uslyszy,ze ma plecy,to i dumniejszy chodzi i moze co po znajomosci zalatwi.
    Zawsze to plecy,jak sie ma plecy to i w zyciu lepiej.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Bez ironi porownalem dzis przypadkiem 12-60 SWD na E-330 i E-3.

Na E-3 dziala bez porownania szybciej, roznica ogromna.

OFF topic - ale odwalili chale z ta miniaturka w podgladzie na E-3 - MUSZA to poprawic w nastepnym firmware upgrejdzie....

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Lucca, Mariush - fizyka w Waszym wykonaniu jest po rpostu cudowna! wszystko rozumiem, oby wiecej takich!

OFF topic - ale odwalili chale z ta miniaturka w podgladzie na E-3 - MUSZA to poprawic w nastepnym firmware upgrejdzie....
    A cos wiecej? ;> Coz to takiego zrobili? ;>
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dog_master Zobacz posta
    A cos wiecej? ;> Coz to takiego zrobili? ;>
    Jako ze to watek o 12-60 a nie E-3 napisze doslownie 3 zdania.

Podglad zdjecia w e3 jest duuuzo slabszy niz w moim starym e-330. Miniaturka zdjecia ktora sluzy do podgladu na wyswietlaczu LCD jest znacznie mniejszych wymiarow (mniejszy obrazek) co skutkuje niewielka iloscia detali przy maksymalnym powiekszeniu. Tak wiec trudniej niz w e-330 np ocenic ostrosc po zrobieniu zdjecia.

| OlyJedi Awatar skow
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez squbel Zobacz posta
    Podglad zdjecia w e3 jest duuuzo slabszy niz w moim starym e-330. Miniaturka zdjecia ktora sluzy do podgladu na wyswietlaczu LCD jest znacznie mniejszych wymiarow (mniejszy obrazek) co skutkuje niewielka iloscia detali przy maksymalnym powiekszeniu. Tak wiec trudniej niz w e-330 np ocenic ostrosc po zrobieniu zdjecia.
    Nie sądzę aby ta miniaturka była mniejsza.
    W E-330 i E-3 jest pewnie taka sama czyli 1600x1200.

Reszta to raczej subiektywne odczucia.
    Może E-3 ma LCD o większej rozdzielczości bądź powiększa więcej niż 1:1 przez co wprowadza rozmycie.
    Trudniej jest też ocenić ostrość zdjęcia 10Mpix na podglądzie 2Mpix niż zdjęcia 7.5Mpix.
    ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
    Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Masz racje. Po Twoim wpisie przeprowadzilem obiektywny test i musze przyznac ze mylilem sie - wyglada na to ze powiekszenie jest jednak identyczne.

Zasugerowalem sie poczatkowo niewielka iloscia szczegolow widoczna na LCD w porownaniu z monitorem a moje przypuszczenia umocnily sie przy przegladaniu zjdec zrobionych E-3 na wyswietlaczu E-330 - obrazki wypelniaja wtedy jedynie 50% ekraniku! Prawdopodobnie te efekty wytlumaczyc mozna zmiana ilosci megapixeli - 7 vs 11

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Aha, dzieki
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.