Cie choroba 40 byków ze Szczecina... - to jakbyśmy byli bardziej aktywni to klubowe spotkanie na macanie E-3 byłoby u nas murowane- a tak d...pa trza bedzie pedałować może nawet do Krakowa...
Cie choroba 40 byków ze Szczecina... - to jakbyśmy byli bardziej aktywni to klubowe spotkanie na macanie E-3 byłoby u nas murowane- a tak d...pa trza bedzie pedałować może nawet do Krakowa...
ekhm z krakowa zarejestrowane jest coś ca 400osób ;pZamieszczone przez AndrzejSzczecin
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Z innego forum na którym czasem bywam (hometheatershack) administratorzy zapuszczają czasem jakieś skrypty i z reguły pod koniec roku leci to " Purging members that have not visited the forum in over a year... "
Panowie, kto podpowie - jaki filtr UV kupić do 12-60mm SWD - bardziej pytam o wersję slim, czy też może być standard? - szczerze mówiąc nie chce mi sie zakładać pseudo dekielków na slimy...
Rozważam zakup dwóch filtrów :
1. HELIOPAN UV SH PMC Slim 72mm
2. B+W UV MRC 72 mm
proszę o poradę![]()
Myśle, ze B+W wystarczy spokojnie...Zamieszczone przez AndrzejSzczecin
mam polarka od nich![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Z 11-22 i standardowej grubości filtrem, na pełnej dziurze przy 11mm widac winietę.
12mm to tylko troszkę mniej szeroko, dobrze byłoby to sprawdzić bo obawiam się, ze będzie podobnie.
Ja do swojego 12-60 wybrałem Heliopan'a. 72 mm występuje w wersji slim, jakość taka sama jak B&W, cena atrakcyjniejsza, nie ma problemu pokrywką obiektywu. Odbieram go jutro.
E - trójka plus trochę Z - coś tam...
B+W mi też bardziej pasuje - mam też takiego na ZD 50mm - ale obawiałem się o szeroki kąt - 12mm - czy nie bedzie "ściemniał" ?
I dodatkowo stówka w kieszeni![]()
Heliopan kosztuje 285pln a B+W 185pln - jak kupiłeś taniej Heliopana?Zamieszczone przez R@fi
O_o Helioplan tańszy?Zamieszczone przez R@fi
No to jak tańszy to brać jego (chyba, ze nie ma powłok MRC, które ułatwaiją zycie bardzo ;p)