Znowu miałem ten "Internal Server Error" :/
A po co mu gwint?
Przeciez gdyby do slima jeszcze coś dokręcił to winietowanie murowane.
Znowu miałem ten "Internal Server Error" :/
A po co mu gwint?
Przeciez gdyby do slima jeszcze coś dokręcił to winietowanie murowane.
Może by zakładać oryginalny dekiel od Olympusa.Zamieszczone przez Oleryk
Używanie dekli od slima jest trochę niewygodne.
W wersji Hoya hmc super też będzie winieta? Jak tam z tą przepuszczalnością światła? Chwalą się, że 99%...
Gwint potrzebny oczywiście do dekla. Sam mam CPL-a Slima i musiałem dokupić nasuwany gumowy dekiel :/ Głupia sprawa.
Marumi ma filtry slim z gwintem.
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Dlaczego? Te gumowe sa całkiem wygodne.Zamieszczone przez suchar
Loga na nich brakuje?![]()
Nie, spadają.Zamieszczone przez Oleryk
Znam ten ból.Zamieszczone przez suchar
Parę razy bym zgubił ten dekiel. W końcu zrobiłem w nim dziurkę i przywiązałem do sznureczka, drugi koniec do gumki, którą zakładam na obiektyw.
witam wszystkich,
jestem nowy na forum, od miesiąca mam pierwszą lustrzankę: e-510 z kitowymi obiektywami, chrzest bojowy ten zestaw miał na wakacjach, z których właśnie wróciłem.
mam kupę zdjęć, może kilka niebanalnych znajdę i wrzucę na forum.
a teraz wracam do głównego wątku - szeroki kąt mnie podnieca i myślę o 12-60 SWD, ale jestem typowym amatorem i nie wiem, czy taki sprzęt w pełni wykorzystam, a cena wysoka nawet przy niskim kursie dolara. Może po prostu jakiś wide-adapter do 14-42 zamocuję i to mi da ekwiwalent ogniskowej 12mm?
co szanowne grono myśli na ten temat?
a może jakiś mieszkaniec stolycy ma to cudo, i mógłbym podjechać, dotknąć, zamocować do mojego korpusu i pstryknąć kilka fotek?
proszę o rady,
Paweł.
eee adapter do 14-42? w porównaniu do 12-60? buhaha ;p
Masz do wyboru jeszcze 11-22;p
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.