Strona 12 z 34 PierwszyPierwszy ... 2101112131422 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 339

Wątek: Zuiko 12-60 SWD

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

OT

Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    blady:

dobre... w sumie E-330 bije na łeb D70
    Karol, nie do końca e-330 bije d70s (AF, iSO, tani i b. dobry 50 1. no ale nie można żyć jednym obiektywem i ISO, to nie jest kluczowa sprawa jak ma się 95 % zdjęć poniżej iso 800. Taka stabilizacja albo obracany ekranik to jest coś co może pobić e-330

Co do reszty to się zgadzam - kadry weselno-imprezowe z nad glowy z LV+AF to bułka z masłem.

Żeby nie było całkiem nie w temacie to myślę, że 12-60 to idealny obiektyw ślubno-weselny.
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

| OlyJedi Awatar cadman
    Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Mnie jeszcze dwóch, czyli 11-22 i 50 Macro, ale ja jestem na początku drogi. Latem "wdepnąłem" w 4/3 z E-500+14-45 i nie przypuszczałem, że tak to szybko pójdzie. Pocieszam się tym, że najdroższe z półki średniej już mam, więc teraz to już "z górki". Też się zastanawiałem, czy nie lepiej w miejsce 14-54 mieć 11-22 i 50 Macro, ale chyba jeszcze lepiej mieć je wszystkie.
    Czarny aparat z gorszego systemu
    Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cadman
    Mnie jeszcze dwóch, czyli 11-22 i 50 Macro, ale ja jestem na początku drogi. Latem "wdepnąłem" w 4/3 z E-500+14-45 i nie przypuszczałem, że tak to szybko pójdzie. Pocieszam się tym, że najdroższe z półki średniej już mam, więc teraz to już "z górki". Też się zastanawiałem, czy nie lepiej w miejsce 14-54 mieć 11-22 i 50 Macro, ale chyba jeszcze lepiej mieć je wszystkie.
    heh tu nie chodzi o to aby mieć kilka szkieł, chodzi o to aby mieć 1-2 szkła których sie używa
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic
    heh tu nie chodzi o to aby mieć kilka szkieł, chodzi o to aby mieć 1-2 szkła których sie używa
    A to zależy akurat od zasobności portfela, rzeczywistych potrzeb fotografa, ale i potrzeby zaspokojenia chęci posiadania

Sam też zaszczepiłem się Olympusem całkiem niedawno (330+14-45) i wiem już, że ta zabawa wciąga . Po około roku juz mam kilka olków i szkiełek i nie mam zamiaru na tym poprzestać

| OlyJedi Awatar cadman
    Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Zgodzę się z Tobą, że tak jest ekonomiczniej, ale jeśli się ma wszystkie, to nie ma przymusu noszenia wszystkiego za każdym razem. Zabierasz z sobą tylko to co Ci jest w danej sytuacji niezbędne. Jeśli idziesz na spacerek z rodzinką, to tele sobie odpuszczasz. Czy nie mam racji? Wiadomo, że jedne szkła używa się częściej, a inne od okazji do okazji. Od przybytku głowa nie boli. Wiadomo, że nie każdego jest stać, aby mieć wszystkie potrzebne Zuiko. Nie jeden musi zadowolić się szkłami OM lub kitami, albo tylko małpką. Wiem coś na ten temat.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez cadman
    Zgodzę się z Tobą, że tak jest ekonomiczniej, ale jeśli się ma wszystkie, to nie ma przymusu noszenia wszystkiego za każdym razem. Zabierasz z sobą tylko to co Ci jest w danej sytuacji niezbędne. Jeśli idziesz na spacerek z rodzinką, to tele sobie odpuszczasz. Czy nie mam racji? Wiadomo, że jedne szkła używa się częściej, a inne od okazji do okazji. Od przybytku głowa nie boli. Wiadomo, że nie każdego jest stać, aby mieć wszystkie potrzebne Zuiko. Nie jeden musi zadowolić się szkłami OM lub kitami, albo tylko małpką. Wiem coś na ten temat.
    jak to się mówi racja leży po środku(czy jakoś tak), ja wole jedno szkło z TOP PRO niż 2 z PRO

Oczywiście wszystko zależy od potrzeb, więc szafa gra po to jest wybór.
    było sobie życie

| OlyJedi Awatar cadman
    Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Tu też masz rację, ale wszystko zależy od tego co chcesz osiągnąć. Ja nie traktuję fotografii jako przepustki w lepszą przyszłość. Dla mnie to tylko hobby i relaks po pracy zawodowej. Cenię sobie jakość optyki, która pozwoli mi zrobić bardzo dobre jakościowo zdjęcie w większości spotykanych sytuacji. Chciałbym posiadać te szkła nie dla samego posiadania, ale by móc się nimi posłużyć, kiedy będzie taka potrzeba. Podobnie chciałem mieć wszystkie potrzebne mi do majsterkowania elektronarzędzia, abym mógł dobrze i precyzyjnie zrealizować jakiś pomysł, nawet bardzo skomplikowany, frezowany mebel, czy inny potrzebny element w moim domu. Mam wiele zainteresowań, do których cyklicznie powracam, w miarę posiadanego czasu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    fotomic dobrze gada - nie w ilości siła... ludzie kupują worek obiektywów i kto ma to potem nosić i podpinać na zmianę? gdzie czas na robienie zdjęć?

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    kto ma to potem nosić i podpinać na zmianę?
    nosiciel zapewne
    generalnie popieram teorię że lepiej mniej a lepsiejsze
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Najlepsze rozwiązanie pod względem szybkości AF to E-3 + 12-60. Z E-3 14-54 też pracuje szybko, ale to już nie to samo...

Miejmy nadzieję, że szybko zaczną wymieniać TOP PRO na wersje z SWD. Potem PRO, a wtedy wszyscy zamiast kitów będą używane bez SWD kupować
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"