Właśnie się pobawiłem nieco tym programikiem Neat Image, faktycznie świetne efekty (nie zagłębiając się w funkcje programu).Zamieszczone przez marecki
Może ktoś z użytkowników tego programiku nieco przybliży jego zaawansowane funkcje?![]()
![]()
![]()
Właśnie się pobawiłem nieco tym programikiem Neat Image, faktycznie świetne efekty (nie zagłębiając się w funkcje programu).Zamieszczone przez marecki
Może ktoś z użytkowników tego programiku nieco przybliży jego zaawansowane funkcje?![]()
![]()
![]()
Ja jedynie wybieram sam przykładowy wycinek z szumem, później auto levels i w suwakach zmniejszam nieco % udszumiania dla low i troche dla mid. Więcej mi się nie chce bo efekt dla mnie wychodzi zadowalający. Fotki na papierze wychodzą super.
mente et malleo
Mam jeszcze jedno pytanie dotyczace uzytkowania sp-510. Co oznacza czerwony kolor, w ktorym wyswietlane sa: wartosc przyslony, migawki i ekspozycja w trybach PASM? Niestety w intrukcji nie moge sie tego doszukac, jedynie moge sie domyslac.
Jeśli dobrze pamiętam oznacza niewłaściwie dobrany parametr, czyli że zdjęcie może być za ciemne według automatyki, ale jeśli dobrze pamiętam występuje tylko w trybach M i S
w S i A na czerwono swieci parametr ustawiany recznie, jesli drugi osiagnal krancowa wartosc a nie uzyskano poprawnej ekspozycji. w M swieci korekta ekspozycji jesli ustawione parametry dadza wartosc >3 lub mniejsza od -3.
4/3: E510, E410; m4/3: E-PM1
o dokładnie takod dwóch tygodni jestem bez sprzętu i już zapomniałem
![]()