Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
nie wiem co robią w PL ?
w trakcie rozmowy z serwisem zostałem poinformowany ze obiektyw musi zostać wysłany ( chyba) do Czech i w zwiazku z tym , naprawa moze potrwac dłuzej nz 2 tygodnie
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Dzięki, ale tak jak już mówiono "się stało"Moja wina!!! Gdzie wysłać obiektyw? Do czech? mieszkam przy granicy z Czechami to na pocztę czeską mam bliżej niż na polską
Komunikat z aparatu nie znikał przez dobre 5 minut a na kompie "odłącz!". I tak jak kolega pisze - nie ostrzy i nie mam kontroli nad przysłoną. O cenie mojej nieuwagi poinformuje kolegów z forum. Pani w serwisie powiedziała że przy najdroższych obiektywach koszt będzie wyższy
jakieś porady? Proszę!
Wejdź na strone olka. Masz podane gdzie i jak dzwonić, zeby zamówic kuriera, który sprzęt odbiera.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
fotomic- na około p...y mi to lata , czy naprawy robią w PL czy Tybecie , taka wiedza do nczego mi nie jest potrzebna
moje szkło naprawili i dla mnie to się liczy, na dodatek za darmochę !!
wcześniej wgrywalem soft do aparatu i kilku obiektywów , zawsze było OK
i akurat przy tym jednym się stalo , nie pamietam czy zawsze jako pierwszy odłaczałem kabelek USB , czy próbowałem wyłaczyć aparat
proces wgrania softu jeżeli jest mozliwy do wykonania przez uzytkownika sprzetu , powinien byc tak przygotowany i tak wykombinowany , aby nie mozna było uszkodzić klamotów ( pomijając celowe działania)
jezeli wszystko idzie ok , na koncu jest komunikat potwierdzajacy zakonczenie akcji i sie okazuje ze jest lipa
to obowiazkiem producenta jest dokonanie naprawy na własny koszt, inaczej to zwykła lipa !!
trzymam kciuki za Kolegę !!
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
No i wrócił z serwisu. Zapłaciłem słonoGdy dostałem wycenę zadzwoniłem dlaczego aż tyle, skoro wystarczy podłączyć do programatora i zaprogramować na nowo. Pani odpowiedziała że do wymiany jest: płyta główa, jakaś guma, element soczewki(???) i (UWAGA) silnik swd! ??? Czemu? Serwisant tak stwierdził i już. Po przysłaniu szkła były w paczce również wymienione części w tym silnik z URWANĄ tasiemką! Czyżby przy wyciąganiu płyty głównej rozerwali ją i postanowili "naprawić" wymieniając silnik? Nic się nie zmieniło w działaniu autofokusa, szybko, cicho, celnie.