Witam
Aktualizacja softu w 14-35 nie powiodła sięw poniedziałek wysyłam do serwisu.
Czy jest jakaś jeszcze możliwość podniesienia go? Co jeszcze wypróbować? Jaki kosz naprawy będzie?
Witam
Aktualizacja softu w 14-35 nie powiodła sięw poniedziałek wysyłam do serwisu.
Czy jest jakaś jeszcze możliwość podniesienia go? Co jeszcze wypróbować? Jaki kosz naprawy będzie?
Dobrze by było, gdybyś w wolnej chwili opisał jak to się stało - ku przestrodze dla innych, rzecz jasna.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Ku przestrodze innym!
Po załadowaniu softu komputer wyświetlił komunikat "Proszę odłączyć kabel i uruchomić ponownie aparat". I też była taka moja reakcjaDługo czekałem jeszcze po wyświetleniu tej informacji, lecz nic się nie zmieniało. Krew zalewa mnie bo sam jestem elektronikiem i niejeden mikrokontroler programowałem
![]()
witam
miałem podobny przypadek z ZD 35
był chyba juz miesiąc po gwarancji
zadzwoniłem do serwisu , porozmawiałem co i jak, miła pani kazała przysłac obiektyw z opisem uszkodzenia i dowodem zakupu do serwisu
po 3 tygodniach obiektyw wrócił do mnie - zero kosztów !!
myslę ze nie ma co kombinować, lepiej napisać prawdę
jedyny minus - nie robia tego w PL , tylko gdzieś wysyłaja i moze to długo trwać
pozdrawiam
dokładnie mialem tak samo
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Klasyka nieuważnego czytania (wybacz mi mój sarkazm), jeden ekran wcześniej było bardzo wyraźnie napisane:
"Aktualizacja jest zakończona, kiedy na LCD aparatu pojawi się OK" i na dodatek pokazane 2 obrazki LCD, jeden kiedy nie wolno nic ruszać, drugi z takim wielkim OK.
Tak więc ku przestrodze:
dać sobie po łapach i wpierw spojrzeć na LCD aparatu, jak nie ma na nim OKeja, to nie wolno nic dotykać!
Jack
stało się i juz
co się czepiacie , czy umie czytac , czy dobrze odłaczył , czy to cos zmieni ?
w moim przypadku wszystko przebiegło prawidłowo
po podłaczeniu do body nie działał AF , w menu aparatu obiektyw nie był widoczny
widocznie raz na jakiś czas się tak dzieje
pozdrawiam
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły