Chciałbym abyście wypowiedzieli się o moich jednych z pierwszych zdjęć. Jestem bardzo ciekawy opini
Chciałbym abyście wypowiedzieli się o moich jednych z pierwszych zdjęć. Jestem bardzo ciekawy opini
Wydaje mi się iż ciężko będzie Ci uzyskać jakąś opinie. Prawda w tym przypadku może okazać się bolesna. Mówiąc krótko, zdjęcia nie przedstawiają żadnej wartości merytorycznej ani tym bardziej technicznej. Pierwsze zdjęcie: fotopotworek w czystej postaci, jakieś badyle na pierwszym planie, kompozycja zerowa. Drugie: przepały i burdel w kadrze. Trzecie: przykro mi, nie czuje klimatu - a może to nawet dobrze że nie czujęCzwarte: Nudne płaskie światło, nie ta pora dnia na takie zdjęcia, ot pstryk z wycieczki. O pieskach nie będę się wypowiadać. A teraz możesz mnie zbluzgać, zwyzywać bo sztuki nie czuję
a następnie udać się do księgarni po pierwszy poradnik fotograficzny... Powodzenia... i nie załamuj się pierwszą opinią jakiegoś wrednego krytykanta, wierzę że z każdym następnym zdjęciem będzie lepiej...
![]()
Jeśli to są pierwsze Twoje zdjęcia to nie jest źle. Moje pierwsze zdjęcia były sto razy gorsze.
1. nie podoba mi się. brak ostrości na górach przeszkadza. drzewa w lewej stronie zdecydowanie nie pasują do całości i odciągają wzrok od reszty
2. nic szczególnego
3. był pomysł brak rezultatu
4. chyba najlepsze
"Zdradliwa wena, raz jest a raz jej nie ma"
http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73327