Ciekawe że dpreview nadal nie przetestował E-5.
Ciekawe że dpreview nadal nie przetestował E-5.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Zwlaszcza ze czeka D7000 i K-5... Ze o Samsungu NX100 nie wspomne.
Swoja droga to zdaje mi sie ze to jakies embargo na informacje jest, przynajmniej do jakiegos czasu, ze wzgledu na tego Samsunga zagladam tam codziennie i nic... No moze poza tym ze pojawily sie sample z GH2.
Jest już test na fotopolis.
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=11711
Myślę, że jego wyniki nie będą niespodzianką dla nikogo.
Wypadł zadziwiająco dobrze a to zadziwiające ;D Sporo plotek na temat poprawy AF ale chyba dopiero gdy ktoś z klubowiczów kupi, poznamy prawdę...
Zobaczymy co napiszą optyczni
A z tym AF to nie bardzo rozumiem, z jednej strony olek chwali się, że poprawił c-af a z drugiej taka sobie opinia w teście. Da się to jakoś "naukowo" zmierzyć-porównać? Pewnie by trzeba w takich samych warunkach czy coś.
Co do narzekania na ilość kl/sek. to trochę rozumiem bo nawet proste modele już mają więcej ale w sumie jak ktoś nie robi sportu to mu raczej wystarczy.
Jeśli dobrze pamiętam sekwencję wydarzeń, nieco później pokazały się poprawki oprogramowania do obiektywów Olympusa z SWD, czytałem ,że znacznie poprawiła się ich sprawność w trybie C-AF.
Z mojego osobistego, acz krótkiego doświadczenia wynika, że jest to zadziwiająco dobry aparat.
Pozdrawiam AP,
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
raczej co będzie w komentach pod testemZobaczymy co napiszą optyczni![]()
Co będzie w komentarzach to wiadomo: narzekania ludzi, którzy go nie kupią, narzekanie, że nie ma 10 kl./sek. Będzie też kondukt żałobny systemu 4/3. Każdy kto ośmieli się wspomnieć że to fajny i funkcjonalny aparat zostanie nazwany olytalibem. Będzie płacz, że nie jest nawet w połowie tak dobry jak Nikon D5000 a kosztuje o połowę za dużo. Po raz enty zostanie napisane, że system 4/3 od początku był przegrany i po co reanimować trupa. I jeszcze, że każdy użytkownik lustrzanek 4/3 powinien założyć wór pokutny i czołgać się w kierunku światła (najlepiej f/1.2L) bo to jedyne wyjście.