To jak będziesz w Kraku przypatrz się japońskim wycieczkom, mają olków w brud, prawie tyle coZamieszczone przez mateuss
i
![]()
To jak będziesz w Kraku przypatrz się japońskim wycieczkom, mają olków w brud, prawie tyle coZamieszczone przez mateuss
i
![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Te sample z obiektywu za 20 tys. zł to chyba celem zniechęcenia. Problem w tym, że jak to już słusznie lessie zauważył brać spotterska kocha się w Canonach i eLkach. Olek z takim szkłem ale bez adekwatnego body może dać sobie siana. Przy najlepszych chęciach nie da się zrobić zdjęcia samym obiektywem.
Czekam na 70-300. Jeśli jakość będzie na poziomie 40-150 to biorę bez wahania i wracam do wystawania przy ogrodzeniu pobliskiego lotniska (i może w końcu wybiorę się na spotterską wycieczkę do Manchesteru).
Może jakiś wspólny wpad? Tylko najpierw dobre body i ten 90-250Zamieszczone przez motoko
![]()
![]()
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Mnie zastanawia czy wstawią SWD do 90-250, a stare wersje wystawią po 8k![]()
albo chociaż wypuszczą wersję F4 za 5k![]()
Myśle, ze to jest całkiem realne... tylko pytanie - kiedy?Zamieszczone przez celebrity plus
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
nierealne marzenia...w sumie też jestem ciekaw ilu Karingtonów kupiło to szkło?
dla mnie idealny zakres...ale nawet gdybym miął tyle forsy "wolnej od podatku i wglądu" to chyba nie położyłbym jej na ladzie za to szkło....
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
SWD z czasem prawdopodobne, stare wersje po 8k nieprawdopodobne, wersje f4 za 5k nieprawdopodobneZamieszczone przez celebrity plus
![]()
Przydałby nam się odpowiednik Pentax'a SMCP-FA* 300 f/4.5 ED IF w cenie 4700zł. Nie wiem co to szkło sobą reprezentuje, ale zakres dla e-systemu wystarczający i światełko jeszcze znośne.
jest o czym marzyć takie 1200mm canona... cena też zacna
trzeba poczekać na 70-300 bo mnie to też ciekawi
kilogramów też sporo....Zamieszczone przez mateuss
Ten 90-250 to na prawdę musi być super szkiełko. Ale cena zabójcza!
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"