Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy ... 891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 101

Wątek: [Fotopolis] Co z E-Systemem? Rozmawiamy z Toshiyuki Teradą z Olympusa

| OlyJedi Awatar GoBo
    Mieszka w
    Silesia
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Sorry, coś sknociłem
    Polecam się

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Zakładając, że olek będzie wspierał mocno m4/3 i dopracuje AF ze starymi szkłami to nie ma co biadolić. Wypuści dużego bezlusterkowca dla twardzieli (z wieeeelkim gripem) i stare świetne szkiełka zyskają drugą młodość.
    W powszechnie znanym serwisie - którego nazwy nie wymienię, pokazywano w lecie rysunki z 2 zgłoszonych patentów olka - jeden to lustro w przejściówce do m43, drugi to pólprzepuszczalne lustro w body. Z opisu zrozumiałem, że chodzi o zachwanie tego rodzaju detekcji światła dla af, takii jaka jest w lustrzankach.

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Niezależnie co zrobią będzie dobrze, będą kolejne body 4/3 będzie ok, nie będzie kolejnych body 4/3 będą do kupienia za grosze świetne obiektywy do puszek, które posiadamy i które pewnie kilka ładnych lat jeszcze nam amatorom spokojnie posłużą, byleby ktoś aku robił.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ConradDS Zobacz posta
    Allegro to nie wyrocznia, u nas na forum mozna kupic dwie FL-50R z papierami w super stanie za 1000pln sztuka, to nie tanio?
    Hmm, oczywiście że tanio. Ale naprawdę nasze forum także monitoruję, i nie widziałem dwóch FL-50R za 500 zł.

Cytat Zamieszczone przez ConradDS Zobacz posta
    Kilka dni temu poszlo 14-54II nie uzywane ze sklepu FJ za 1470pln na w/w serwisie. Tylko korzystac.
    To jest ciut niższa cena, niż normalnie w sklepie.

I owszem, można dorwać perełki, ale to nie oznacza, że jest to reguła.

Ostatnio na allegro pojawiła się Leica 25 1.4 i poszła za 1900 zł - to prawie darmo.

Ale jak pisałem, nie jest to reguła a raczej są to wyjątki. Lampy FL-50 bez problemu osiągają ceny w okolicach tysiąca. Lampy FL-36 osiągają ceny w granicach 500 zł.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez jacek00 Zobacz posta
    Hmm, oczywiście że tanio. Ale naprawdę nasze forum także monitoruję, i nie widziałem dwóch FL-50R za 500 zł.
    Rano było i nie doczytałerm, że piszesz o 1000 zł za sztukę. To też nie jest wg mnie żadna super rewelacyjna cena, zwłaszcza że mowa była, że dziś ten sprzęt można sprzedać już tylko za grosze.

Jeśli ceny o których rozmawiamy, spadna o połowe albo i więcej to faktycznie będzie mozna narzekać.
    Ostatnio edytowane przez jacek00 ; 24.09.10 o 09:17 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jps Zobacz posta
    Niezależnie co zrobią będzie dobrze, będą kolejne body 4/3 będzie ok, nie będzie kolejnych body 4/3 będą do kupienia za grosze świetne obiektywy do puszek, które posiadamy i które pewnie kilka ładnych lat jeszcze nam amatorom spokojnie posłużą, byleby ktoś aku robił.
    Tia. Świetne obiektywy za grosze to fantastyczna przyszłość. Szczególnie dla tych którzy kupili je w normalnych cenach i będą je chcieli sprzedać.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Tia. Świetne obiektywy za grosze to fantastyczna przyszłość. Szczególnie dla tych którzy kupili je w normalnych cenach i będą je chcieli sprzedać.
    Jeśli ktoś liczył na zamrożenie gotówki, to mógł kupić mieszkanie, a nie liczyć, że uda mu się zarobić kasę na obiektywach.

A pisanie o sprzedawaniu czegokolwiek za grosze, jest obecnie mocnym nadużyciem, bo nic takigo nie ma miejsca.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    A kto tu mówi o zarabianiu? Ale trochę inna jest sytuacja kiedy wkładasz XXXX złotych w coś i to to coś służy ci przez lata, a inna kiedy nagle okazuje się że masz kupę gratów które po śmierci starej puszki możesz podpiąć do jakiegoś używanego trupa ewentualnie sprzedać za grosze.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jeśli ktoś liczył na zamrożenie gotówki, to mógł kupić mieszkanie, a nie liczyć, że uda mu się zarobić kasę na obiektywach.
    Nie znam nikogo kto kupił obiektyw myśląc o późniejszej odsprzedaży z zyskiem. Natomiast znam osoby które kupiły sprzęt Olympusa (nawet z górnej półki) ponieważ są/byli miłośnikami tej marki. Pisanie o tych osobach jak o spekulantach jest nie na miejscu.

A pisanie o sprzedawaniu czegokolwiek za grosze, jest obecnie mocnym nadużyciem, bo nic takigo nie ma miejsca.
    Tylko odniosłem się do postu jps. Jak będzie w przyszłości nie wiem.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jps Zobacz posta
    W MM Pen też ma swoja półeczkę.

Rynek foto to ciekawe zjawiska, innowacyjna Minoltę zastepuję odpustowe Sony, padający Pentax ma ostatnio najciekawsze premiery, znikają ciekawe i zasłużone firmy, nieistniejące prawie Fuji pokazuje świetny kompakt z nieswoją matrycą, Sigma ciągnie coś co nazwać można Yetii, bo każdy słyszał nikt nie widział, Leica od lat sprzedaje za kosmiczne pieniądze, wszyscy kupują EL NiC KIT tak jak połowa polski jeżdzi Skodą Octavią.
    Nie wiem dlaczego myślisz, że Sony jest odpustowe?? Od lat to największy profi producent Kamer filmowych, obok Fuji i elektroniki użytkowej w tym matryc. Skąd te uprzrdzenia?
    Co do samochodów to nie wiem ale myślę, że Oktawia jest po prostu dobra w swojej cenie.
    Cześć.Ch.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Produkty z najniższej półki Sony są odpustowe. Wystarczy wziąć do ręki, pomacać, poużywać trochę. Ale tam się konkuruje ceną, więc nic dziwnego, że takie są. W tych droższych nie ma na co narzekać.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb