Sorry, coś sknociłem
Sorry, coś sknociłem
Polecam się
W powszechnie znanym serwisie - którego nazwy nie wymienię, pokazywano w lecie rysunki z 2 zgłoszonych patentów olka - jeden to lustro w przejściówce do m43, drugi to pólprzepuszczalne lustro w body. Z opisu zrozumiałem, że chodzi o zachwanie tego rodzaju detekcji światła dla af, takii jaka jest w lustrzankach.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Niezależnie co zrobią będzie dobrze, będą kolejne body 4/3 będzie ok, nie będzie kolejnych body 4/3 będą do kupienia za grosze świetne obiektywy do puszek, które posiadamy i które pewnie kilka ładnych lat jeszcze nam amatorom spokojnie posłużą, byleby ktoś aku robił.
Hmm, oczywiście że tanio. Ale naprawdę nasze forum także monitoruję, i nie widziałem dwóch FL-50R za 500 zł.
To jest ciut niższa cena, niż normalnie w sklepie.
I owszem, można dorwać perełki, ale to nie oznacza, że jest to reguła.
Ostatnio na allegro pojawiła się Leica 25 1.4 i poszła za 1900 zł - to prawie darmo.
Ale jak pisałem, nie jest to reguła a raczej są to wyjątki. Lampy FL-50 bez problemu osiągają ceny w okolicach tysiąca. Lampy FL-36 osiągają ceny w granicach 500 zł.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Rano było i nie doczytałerm, że piszesz o 1000 zł za sztukę. To też nie jest wg mnie żadna super rewelacyjna cena, zwłaszcza że mowa była, że dziś ten sprzęt można sprzedać już tylko za grosze.
Jeśli ceny o których rozmawiamy, spadna o połowe albo i więcej to faktycznie będzie mozna narzekać.
Ostatnio edytowane przez jacek00 ; 24.09.10 o 09:17 Powód: Automatyczne scalenie postów
A kto tu mówi o zarabianiu? Ale trochę inna jest sytuacja kiedy wkładasz XXXX złotych w coś i to to coś służy ci przez lata, a inna kiedy nagle okazuje się że masz kupę gratów które po śmierci starej puszki możesz podpiąć do jakiegoś używanego trupa ewentualnie sprzedać za grosze.
Nie znam nikogo kto kupił obiektyw myśląc o późniejszej odsprzedaży z zyskiem. Natomiast znam osoby które kupiły sprzęt Olympusa (nawet z górnej półki) ponieważ są/byli miłośnikami tej marki. Pisanie o tych osobach jak o spekulantach jest nie na miejscu.
Tylko odniosłem się do postu jps. Jak będzie w przyszłości nie wiem.
Produkty z najniższej półki Sony są odpustowe. Wystarczy wziąć do ręki, pomacać, poużywać trochę. Ale tam się konkuruje ceną, więc nic dziwnego, że takie są. W tych droższych nie ma na co narzekać.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb