Strona 1 z 11 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 101

Wątek: [Fotopolis] Co z E-Systemem? Rozmawiamy z Toshiyuki Teradą z Olympusa

| OlyJedi Awatar RSSBot
    Siła reputacji
    57
    Moja galeria

[Fotopolis] Co z E-Systemem? Rozmawiamy z Toshiyuki Teradą z Olympusa

Photokina 2010. E-5 to pierwsza lustrzanka Olympusa po roku przerwy. Jakie nowości przynosi? Co dalej z E-Systemem? Czy powstaną profesjonalne korpusy w systemie Mikro Cztery Trzecie? Na te i inne pytania odpowiedział nam Toshiyuki Terada, menadżer z SLR Product Planning Department Olympusa.

Więcej...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Jedno już wiemy, że lustrzanek amatorskich Olympusa nie będzie. Wypowiedź na temat następców E-x nie była optymistyczna i obiektywów nowych nie ma co w tym sektorze się chyba spodziewać. Jak powiedział prawie wszystko rzucają do mikro 4/3, a ten segment jak na razie mnie nie interesuje pod względem zakupu. Przyjdzie gotówka, przyjdzie zapewne i Nikon, kwestia czasu szkoda.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Gdy wprowadziliśmy E-3, większość użytkowników chciała polepszenia jakości obrazu. Oni znają jakość najnowszych aparatów, takich jak PEN E-P2 czy E-PL1 z 12-megapikselowymi matrycami. Oni chcieliby tej jakości...
    Czy on spadł z księżyca?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

trzeci system?

Cytat Zamieszczone przez Toshiyuki Terada, Manager, SLR Product Planning Department, Olympus
    Ogłosiliśmy zamiar stworzenia nowej linii aparatów kompaktowych. Będzie to najwyższa klasa aparatów kompaktowych, z bardzo jasnymi obiektywami i matrycą mniejszą niż w produktach systemu 4/3 i Mikro 4/3
    Zaraz zaraz, może jest późno ale coś mi tu nie gra.
    Inny rozmiar matrycy oznacza, że szkiełka średnio będą pasować, jeśli w ogóle,
    a jeśli będzie to coś na kształt nowego kompaktu z niewymiennym obiektywem Zuiko... to żadne.
    Zapowiedź kolejnego systemu, czy kolejnej linii kompaktów?
    Jaka jest przyszłość mniejszych lustrzanek? Czy zamierzacie wypuścić ich następców?
    Nie mamy konkretnych planów zastąpienia modelu E-620 i innych nowszymi. Klasa "entry level" lustrzanek może być całkowicie zastąpiona systemem Pen, z punktu widzenia osiągów. Aktualni użytkownicy amatorskich lustrzanek mogą się przenieść do systemu Mikro Cztery Trzecie razem z ich obiektywami Cztery Trzecie i używać ich przez adapter albo kupić model E-5. Zdecydowaliśmy się na posiadanie oferty z systemem PEN i "flagowymy" lustrzankami.
    No to tyle jeśli Chodzi o nowe E-5xx. Jak dla mnie najwygodniejsze body w E.
    Nie wykluczam zakupu E-5 w analogicznej promocji jaką miał E-3, lub jakiegoś używanego E-3,
    ale wolałbym mieć możliwość zakupu mniejszego, lżejszego i tańszego nowego body.
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Zapowiedź kolejnego systemu, czy kolejnej linii kompaktów?
    Chodzi o kompakta (a później może całą linię kompaktów), coś w stylu LX5.

Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    ...wolałbym mieć możliwość zakupu mniejszego, lżejszego i tańszego nowego body.
    Przecież "możesz się przenieść do systemu Mikro Cztery Trzecie razem ze swoimi obiektywami Cztery Trzecie i używać ich przez adapter"
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar enter
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    no to pozamiatane

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    Cyt:
    Nie mamy konkretnych planów zastąpienia modelu E-620 i innych nowszymi. Klasa "entry level" lustrzanek może być całkowicie zastąpiona systemem Pen, z punktu widzenia osiągów. Aktualni użytkownicy amatorskich lustrzanek mogą się przenieść do systemu Mikro Cztery Trzecie razem z ich obiektywami Cztery Trzecie i używać ich przez adapter albo kupić model E-5. Zdecydowaliśmy się na posiadanie oferty z systemem PEN i "flagowymy" lustrzankami.

+

Nasz system PEN nie jest doskonały, ciągle się rozwija. Większość naszych zasobów kierujemy do jego rozwoju.

To Oly zaproponował mi "kompakt" na gwiazdkę
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

darkelf
    Gość
    Nadal nie rozumiem na co się tak spinacie Jak ktoś będzie potrzebował entry level to sobie kupi (tańszego) Pena, a jak ktos będzie chcial E-520 czy E-620 to z drugiej ręki będzie ich masa. Wszystko jest ciągle spójne z tym co zapowiadają, a Wy jesteście "zaskoczeni" że nie ma jasnych stałek czy miliarda megapikseli. Mnie rozczarowało tylko to, ze w E-5 nie ma niczego rewolucyjnego, ale teorie wygłaszane na forach nie sprawdziły się w najmniejszym stopniu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    "Już dokładnie znacie specyfikację modelu E-5, którą ogłosiliśmy 14 października"... A mamy wrzesień tak na marginesie w wywiadzie są i inne błędy.

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Ja tam zdziwiony nie jestem. Ludzie ciągle narzekają, że muszą dźwigać ciężkie aparaty na spacery. To po co lustrzanki entrylevel, kupią PEN-y. Ci co potrzebują, chcą mieć lustrzankę i tak rzadko kupują coś słabszego. Celują w półprofesjonalne i profesjonalne korpusy. Jakoś to się klaruje, choć mam wrażenie, że albo ten wywiad jest cienko przetłumaczony, albo firma nie do końca wie/chce zdradzać jaki ma cel na horyzoncie.