Strona 26 z 38 PierwszyPierwszy ... 16242526272836 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 375

Wątek: Panasonic DMC-GH2

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Odp: Panasonic DMC-GH2

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A sprzedawca ma prawo stwierdzić, że według niego towar jest zgodny z opisem lub został uszkodzony z winy klienta. No i mamy to, co zwykle...
    W ciagu pierwszego polrocza na sprzedawcy spoczywa obowiazek udowodnienia tego - a jesli tego nie zrobi w ustawowym terminie to zgadza sie na warunki kupujacego. A to ze znajda sie sprzedawcy ignorujacy prawo ... Rezygnujac z dochodzenia swoich praw tylko motywujemy ich do takiego zachowania. To tak jak z firmami ubezpieczeniowymi ktore domyslnie odrzucaja pierwszy wniosek o wyplate odszkodowania liczac na to ze wnioskodawca nie zlozy odwolania ...

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Nowy a stary soft - porównanie FW 1.0 vs 1.1 na filmiku
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez cezar Zobacz posta
    P.S. Nie polecam serwisu Panasonica w tym ani żadnym innym kraju!
    No i niestety doświadczam tego własnie na własnej skórze..........
    Serwis robi wszystko aby wmówić, że nie ma problemu, jeśli problem jest to jest normalne, problem leży po stronie użytkownika -bo chce nagrywać film w nieodpowiednich warunkach....

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Takie tłumaczenie bym zrozumiał (tak ma i koniec), gdyby inne aparaty miały podobny problem, a z tego co czytam tak nie jest.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    No i niestety doświadczam tego własnie na własnej skórze..........
    Serwis robi wszystko aby wmówić, że nie ma problemu, jeśli problem jest to jest normalne, problem leży po stronie użytkownika -bo chce nagrywać film w nieodpowiednich warunkach....
    Ech. Nie odpuszczaj. (a Potem to Olka kup )
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Jak by Olek miał takie filmowanie jak sHackowany GH2 to bym o Panasie nawet nie myślał..........

Nie odpuszczę, idę na totalną wojnę, bo już przeginają pałę. W przypadku Nikona sprawa była trudniejsza, bo udowodnienie wady AF nie było takie oczywiste. Tu mam widoczną krechę na ekranie, a oni twierdzą, że jej nie ma, albo że tak powinno być. Jutro dzwonię do serwisu ze skargą.

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Fatman tak śledzę te twoje przygody z poszczególnymi firmami i stwierdzam , że masz chronicznego pecha. O ile dobrze liczę to 4 puszka 4 firmy którą kupiłeś z wadą. Z tego wszystkiego wynika taki morał, że dzisiejsze produkty trafiają na półki sklepowe niedopracowane ewentualnie szwankuje kontrola jakości. Niedługo jednak nadejdzie Nowy Rok. Wraz z jego przyjściem życzę Ci wiecej szęścia w zakupach i w walce z serwisami i trzymam kciuki. A tak nawiazując do tego wątku to muszę przyznać , że twoje uwagi odnośnie GH2 szczególnie jeśli chodzi o filmy dają wiele do myślenia dla tych którym są one potrzebne.
    Lubię sobie popstrykać.

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

4 na 5 ostatnio kupionych nadawały się do serwisu zaraz po kupieniu.........

Ale mimo to:

Jutro (prawdopodobnie) na chwilę zobaczę swojego GH2 -wraca z serwisu ATMAX ACS z Białegostoku nienaprawiony. Serwisant uznał, że to nie usterka, że najprawdopodobniej wszystkie GH2 tak mają -więc jest ok Dla św. spokoju wysłali podobno oficjalne info do kwatery głównej w Japonii.
    Aparat zostaje w FJ, pojedzie do ich kwatery głównej, gdzie spędzi na półce Święta -a w tym czasie ktoś tam będzie radzić co też z tym fantem zrobić......... może dostanę go przed Nowym Rokiem ?

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Tak jak czytałem tutaj użytkownicy nie potwierdzają takiego zachowania GH2 więc czy w serwisie nie mogą po prostu sobie zobaczyc na innej sztuce. Ale to chyba jeszcze trzeba chcieć coś zobaczyć.
    Ogladałem ostatni Fotograficzny Program Bez Nazwy i tam RadioErewan (nie pamietam nazwiska i imienia) stwierdził , że być może zaproszą Cię Fatman do programu abyś opowiedział o swoich problemach czy wiadomo Ci coś o tym zaproszeniu?
    Co do filmiku to nie każdy tak potrafi .
    Lubię sobie popstrykać.

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Zapewne w serwisie mogli by to zrobić -no ale to wymaga dobrej woli, a oni raczej działają "na odwal się".

Słyszałem o tym (program FPBN), chyba nawet ten odcinek oglądałem (jak mi podesłał kumpel z Nikoniarzy linka), ale nie zobaczyłem tego fragmentu (mogłem pominąć). Na razie nikt się ze mną nie kontaktował -może nawet lepiej