Ostatnio edytowane przez Janko Muzykant ; 24.09.10 o 19:31
Ostatnio edytowane przez dobas ; 24.09.10 o 19:28
Ja was pogodzę... Janko zapraszam do 3M, daję Ci nocleg darmowy i zorganizujemy plener. Zabierz tylko jakiś komp, bo pewnie nie mam takiego softu jak Ty. Będzie ciekawie to gwarantuje
/*...................*/
/* ...........................*/
ja również.
Jak już zakończycie spór, przedstawcie nam, kibicom, we wspólnym wątku wyniki Waszych badań i fotograficznych potyczek. Nie o ambicje przecież chodziło mam nadzieję, a o osobiste doświadczenie, porównanie umiejętności i materię fotograficzną.
Sigma i jej faveon zawsze mnie ciekawiła, może kiedyś próbuję, mało o
niej opinii, niewiele sampli, i ta odmienność konstrukcji,
Chociaż, pokazywano rysunki z wniosków patentowych Panasonica na podobną warstwową konstrukcję matrycy.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
qbik
zapomnialem, ze procz HDRow robisz takze buty (chyba swoje) i znaki drogowe czy cus? fajna sprawa
defoltowe kolory z puszki sa w ciemnej d... bo rawa z sigmy sie specjalnie pierze by sobie krecic od 'zera' w spp, co do soniaka sie zgodze, tez mialem i tez mam sentyment
szanuje zes modnie teraz na go jezdzisz, to byc moze chcesz ff w foveonie zas mysle, ze mozesz sie nie doczekac owego.
jancio,
mysle, ze chyba nie rozumiem istoty twoich sampli wyjasnij prosze co miales na celu przytaczajac owe, ze sigma nie ma rozdzielczosci, ostrosci czy czego? separacji koloru? to w takim razie jak sie to ma do jej tonalnosci ponadprzecietnej, rzeklbym, ze moje fuji s3pro dostaje od sigmy po torbie...
cuda panie, cuda...
dobas kolego imperatorze, se rozmawiamy tylko i my juz duze dzieci jestesmy, swoje zapewne tez mamy i to nie jedne, siwych wlosow cala glowa, wiec nie spinac sie prosze o byle co...
pozdroofka wypijcie moje zdrowie bo ja nie mogem
Jezu, Jungli. Pisz po polsku, bo to taki bełkot, że trudno zrozumieć co masz na myśli.![]()
Cały problem w tym, że gdzie ja widzę rozważania ogólne o fizyce i biologii, Ty widzisz walkę skierowaną na siebie. Że sigma nie ma tego, tamtego. Otóż nie mówię, że sigma nie ma, tylko że inne też mają, a najczęściej mają lepiej.
Oj, nie cuda tylko to co zwykle w takim wypadku: nieumiejętność radzenia sobie z szopem. Tonalność ponadprzeciętna z sigmy to może wychodzi z jopega na automacie, to tak martetoludki kazały ustawić proces ich produkcji przez soft aparatu (czy tamten dedykowany na peceta).
A skąd taki wniosek? Otóż s3 wciąż jest aparatem, który ma najwyższą tonalność na świecie. No ale nie z automatu tylko po pogrzebaniu w szopie. Więc pisanie, że dostaje ''po torbie'' świadczy jednoznacznie o piszącym.
(Tak naprawdę rzuciłbym ten wątek w pierony, ale składają mi się gigantyczne panoramy i mam przestoje więc piszę z nudów.)
Nie ma jak ograniczone horyzonty niedopuszczające do świadomości, że ktoś może zajmować się jeszcze czymś innym niż pstrykanie. Poza tym, że robienie butów jest nieporównywalnie bardziej skomplikowane od fotografowania.
Wiesz, naprawdę chcę się spotkać i zrobić porównania kadrów już nie lustrzanką, ale jakimś głupim kompaktem. Żeby sobie zakpić z Twojej bufonady.
Ostatnio edytowane przez Janko Muzykant ; 24.09.10 o 21:34