ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com
najwiksza oferta w cenach nie powalonych polska skazą - Sigmy dla SA jest w chwli obecnej we Francji
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
jak chcesz wyślę Tobie pare RAWów ale z 14ki ew dp1s lub Dp2 (TRUEII) kiściągnij sobie S. PHOTO Pro 4.2 prosty jak budowa cepa, ew. podeślę na płycie coś z niższych wersji i zrobisz UP i poznasz możliwości -
masz otwarty umysł - możliwości poznasz szybciej niż ja.
Wołanie w LR3.2 lub CS4-5 to tylko 30 % możliwości.
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 24.09.10 o 15:41 Powód: Automatyczne scalenie postów
Yes dzemski czerwony wyglada na nasycony w dp2 i sd15 dlaczego? dlatego ze nie maja afe, zostalo to poprawione w dp1x i dp2s, oficiele z Sigma Yapan z ktorymi sobie czasem koresponduje twierdza, ze poszli w jeszcze bardziej analogowe oddanie barw w tym modelu i fakt kamien milowy w stosunku do dziwnie rozjezdzajacej sie trueI z kolej w tych 2och ostatnich ochlodzili nieco temp barwowa i jest bardziej neutralnie...
to to samo co w canonie tez jest pare setek do przodu dlatego sie podoba i ladnie wszyscy opaleni w zachodzacym sloncu...
korpus sd1 ma kosztowac kolo 1,5k $ niby ale jak znam zycie bedzie drozej, wszak na razie musza w tym krotkim czasie przecenic nieco mocno sd15.
Apropos zakupow mocowania SA to nie w polsce, znam dobrze Konsulta z racji wczesniejszych przebojow i to co dystrybutor ow na Polske opowiada, to Japonia powinna ich wyklac i pomijac.
Zakupy we Francji i to nie w znanym wszystkim sklepie internetowym, nawet spokojnie juz mozna od pewnego czasu dostac 8-16 a to szkielko wymiata na sigmie.
@qbic
Zastanow sie co piszesz FF w sigmie, po co? juz teraz maja niezly problem zeby przepuscic tyle danych przez 2 TrueII, lekko sie spoci, a gdzie im do FF, zreszta nie widze sensu wiekszego sensora i tak zaszaleli z 1,5x
oj, słusznie praaaaawi....
a Konsult to prawdziwa porazka , ja z Trójmiasta to mówie , natomiast serwis P. Rendaszki dwoi się i troi.... i jest spoko...
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 24.09.10 o 17:01
Kocham tak upartych ludzi
Na killera mojego przykładu z kompakta G9 z wątku obok oczywiście się nie doczekam. Ale może okrutniej - mały konkursik - czym to jest zrobione?
http://grejt.grejt.pl//temp/sigma.png
Pamiętam jak pokazywałem to zdjęcie na zajęciach, a kursanci zgadywali, który to top pro model![]()
format matrycy FFjest tu mitem i bez znaczenia przy możliwościach S na APS-c , a bardziej umiejętność dobrania szkieł o odpowiedniej jasniośći i ogniskowych.
poprawiłem bo Pan Qbic udaje, że nie zrozumiał skrótu myślowego!
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Janek - toż to jakiś przeostrzony dramat z równie dramatycznym bokhem.
żeby było jasne - oglądam to na świetnie skalbowanym 40 calowym monitorze
I sigma wyprzedza to co wystawiasz o lata śwetlne
i moi uczniowie na N601 zrobili by to lepiej nawet nie technicznie ...
Nikt nie broni Tobie własmego zdania- tylko byś nie obudził się z ręką w nocniku ..... pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 24.09.10 o 19:05 Powód: Automatyczne scalenie postów
Obiektywem o paskudnym bokeh. Tanim. Zgadłem?
Taka mię rafleksyja najszła w piątkowy wieczór - w jakimś wątku ludzie wrzucali wycinki zdjęć i jedni userzy widzieli przewagę aparatu A, inni aparatu B. Nie znam się na tych cropach-sropach, ale jeden wniosek się sam nasuwa - różnice między aparatami są w praktyce pomijalne.
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 24.09.10 o 17:54
Oczywiście, ja nie lubię takich przeostrzeń. Ale sigmowcy mówią, że się nie da, a już na pewno nie da się mieć takich wyselekcjonowanych kolorów z bayera.
Bokeh to akurat sprawa obiektywu.
Ale w czym? Konkretnie, bo tylko od lat słyszę, że wyprzedza, a na razie żadnego, ale to żadnego przykładu
No nie do końca, to 14-54, ale za to puszka to e420.
Oczywiście i każdy talib obrażający innych zarzutami o ślepocie czy nieświadomości ma u mnie niewysokie notowania. A już na pewno przy próbie zestawiania obrazków niewiele większych od HD.
Ale cóż, taki mechanizm, za dużo testosteronu, próba wejścia w niszę z pragnień indywidualizowania się, nisza okazuje się być nie trafiona i no i zaczynają się argumenty na gusła i światło z nieba...
Ech, czasem to mam dość tej fotografii z racji specyficznego przekroju części ludzi bawiących się tym. Gdyby tylko za to nie płacili...
oceniaj , a będziesz oceniany jak myślisz 41 lat pasji i praktyki w foto najwięcej w roku 30 uczniów-wystarczy?
A swoja drogą -zpraszam do mnie na duzy monitor(poważnie)sampli nie brak ale możemy na różnych puszkach i sigmach stworzyć nowe w tych samych warunkach - to sam sobie wypunktujesz różnice
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 24.09.10 o 18:21