Strona 4 z 46 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 457

Wątek: Sigma SD1 (flagship) - 46Mpix i rozważania o matrycach i obiektywach

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Dzięki. Cena IMO atrakcyjna. Pozostaje kwestia podstawowego zoomu z dolnym zakresem. Brakuje alternatywy dla plastikowego 17-50mm f/2,8.

Pozdrawiam
    No właśnie tego ruchu nie rozumiem, po bardzo dobrym mechanicznie 18-50 2.8EX zrobili 17-50 2.8, nazwali toto EX a budowę ma jak 17-70. Strach pomyśleć jak będzie wyglądał następca 50-150...
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Niestety jakość obrazu z Foveon na wysokich czułościach kuleje, i to nie tylko ze względu na szumy, ale głównie na rozjeżdżające się kolory i zielony zafarb.
    Gdzie to mogę zobaczyć?
    Ostatnio edytowane przez MAF ; 24.09.10 o 13:54 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Zapraszam do albumu i galerii

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    Gdzie to mogę zobaczyć?
    Była jakaś niemiecka strona, na których można było porównywać sample (w tym rawy) przy różnych czułościach i dla różnych rodzajów oświetlenia. Teraz jej nie znajdę, ale poszukam później.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

rodzyn
    Gość
    tylko z jakiego korpusu i na jakim starym sofcie i przez jakiegi artyste to porównanie ,
    Na 800 jest szum ale problemy cały czas rozwiązuja , a TRUE II ( sd15, DP@, DP2S, DP1x ) zdecydowanie poprawił JPEGa i dodatkowo nowa wołarka poprawia efekt z RAWa
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 24.09.10 o 14:07

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez jungli Zobacz posta
    euro,

fakt intrygujace ale wyciagnac wiecej nie moge bo to pewnie polityka firmy nawet podczas ostatnich maili z japonia milczeli o sd1 ale dawali do zrozumienia, ze pracowali od 2 lat nad szklami i korpusami[...]
    Znasz może cenę sugerowaną SD1? Myślę, że jeśli nie schowają SD1 za murem pieniędzy, to będzie mój kolejnym korpus. Z tego, co piszesz można spodziewać się równiez nowych obiektyów, a jeśli faktycznie mierzą w segment pro można się spodziewać ciekawych konstrukcji.

Cytat Zamieszczone przez jungli Zobacz posta
    [...]sadze, ze do wakacji 2011 pojawi sie jakis maluch pewnie z nowym foveonem...
    Bardzo lubię DP1. Nie przeszkadza mi kulawy AF ze względu na rozwiązanie manualnego trubu ostrzenia, ale w przyszłej konstrukcji rzyczyłbym sobie dobrego EVF. Paralaksa związana z koniecznością używania zewnętrznego OVF z DP1 mnie irytuje. W przypadku zdjęć okazjonalnych oraz streeta problemu w zasadzie nie ma, ale przy krajobrazie irytuje mnie konieczność częstego kadrowania.

Na razie widzę u siebie 50-150mm f/2,8 APO EX DC II HSM. SIGMA 85mm f/1,4EX DG HSM fajna, ale mnie interesuje dobrej jakości zoom o dolnym zakresie. Może coś jeszcze pokażą dla APS-C skoro w SD1 znalazła się matryca tego formatu.

W każdym razie premiera SD1 cieszy mnie bardzo.

Pozdrawiam

rodzyn
    Gość
    Znasz może cenę sugerowaną SD1? Myślę, że jeśli nie schowają SD1 za murem pieniędzy, to będzie mój kolejnym korpus. Z tego, co piszesz można spodziewać się równiez nowych obiektyów, a jeśli faktycznie mierzą w segment pro można się spodziewać ciekawych konstrukcji.

Bardzo lubię DP1. Nie przeszkadza mi kulawy AF ze względu na rozwiązanie manualnego trubu ostrzenia, ale w przyszłej konstrukcji rzyczyłbym sobie dobrego EVF. Paralaksa związana z koniecznością używania zewnętrznego OVF z DP1 mnie irytuje. W przypadku zdjęć okazjonalnych oraz streeta problemu w zasadzie nie ma, ale przy krajobrazie irytuje mnie konieczność częstego kadrowania.

Na razie widzę u siebie 50-150mm f/2,8 APO EX DC II HSM. SIGMA 85mm f/1,4EX DG HSM fajna, ale mnie interesuje dobrej jakości zoom o dolnym zakresie. Może coś jeszcze pokażą dla APS-C skoro w SD1 znalazła się matryca tego formatu.

W każdym razie premiera SD1 cieszy mnie bardzo.

Pozdrawiam
    rząd 1400-1500 USD

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rodzyn Zobacz posta
    rząd 1400-1500 USD
    Dzięki.

Jak widzę 50-150mm f/2,8 nie jest dostępny z mocowaniem SIGMA Idiotyczna sytuacja.

Na chwilę obecną nie ma SIGMA obiektywów o intersującym mnie zakresie.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar MiQ27
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jak nie jest jak jest

http://www.sigma-foto.pl/sigma-50-15...ii,548,pr.html

Produkt jest dostępny z mocowaniem:
    Nikon
    Canon
    Pentax
    Sony
    Sigma
    Pozdrawiam
    Michał

rodzyn
    Gość
    Dzięki.

Jak widzę 50-150mm f/2,8 nie jest dostępny z mocowaniem SIGMA Idiotyczna sytuacja.

Na chwilę obecną nie ma SIGMA obiektywów o intersującym mnie zakresie.

Pozdrawiam
    http://www.sigma-photo.co.jp/english.../50_150_28.htm
    właśnie , że jest- patrz link
    praktycznie wszystkie szkła mają mocowanie SA
    Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 24.09.10 o 15:15

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez MiQ27 Zobacz posta
    Jak nie jest jak jest

http://www.sigma-foto.pl/sigma-50-15...ii,548,pr.html

Produkt jest dostępny z mocowaniem:
    Nikon