Czyli filateliści kupują![]()
Czyli filateliści kupują![]()
Wydaje się, że Sigma to taka dziwna firma - żyje z obiektywów , a z jakichś sobie znanych przyczyn utrzymuje limitowaną produkcję aparatów, o których można powiedzieć , że są ułomne z założenia. I nie myślę tu o matrycy.
Tak jakby potrzebowała tej produkcji dla jakiś sobie znanych celów i na pewno nie są to cele ekonomiczne.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Kalibracja to akurat plusik, spróbuj skalibrować w serwisie np. Nikkora, powodzenia. Kupno tych nowych, z silnikiem, to czysta loteria.
Fuji S5 Pro
Nie wiem czy mozna nazwac plusikiem, ze wiekszosc szkiel sigmy ma bf/ff.
Masz 2 korpusy i na jednym jest dobrze, a na drugim juz nie, dokladajac kilka szkiel posiadania Sigmy masz taka loterie ze ho ho....
Pomijam fakt, ze raz kalibrowane szklo do korpusu np po roku sie rozkalibrowuje, pasuje Ci takie wydarzenie?
A juz o samym serwisie nie wspominam o pomste do nieba wola czas realizacji, zas reklamacje po i gwarancyjne przewaznie ograniczaja sie do zamowienia czesci z Japonii...
Wiesz ile czekam na naprawe lampy blyskowej wymiana stopki? ponad 3 mce i co na to serwis? paczka z Japonii zaginela....
Wiesz ile czekalem na naprawe Dp1s? ponad 3mce z czego 1tydz byla tylko w Japonii....
Kto ma znac lepiej serwis Sigmy niz Sigmiarze...
Plusikow to on nie ma ZADNYCH!
pozdrawiam serdecznie
Janek
PS
mialem kilkadziesiat nikkorow i zaden nie mial przypadlosci sigmy w canonie juz szybciej...
Ostatnio edytowane przez Janeczek ; 4.08.11 o 07:28
No prosze rozsadnie sie sprzedaja na niemieckim ebayu, bylo ponad 8tys a tu drugi korpus grubo nizej:
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...=STRK:MEWAX:IT
pozdrawiam serdecznie
Janek
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Niestety standardowo w Sigmie jest przypal, dlaczego? Ano dlatego, ze nawet nowe SPP nie radzi sobie z obrobka rawa z Sigmy SD1, niestety...
Caly czas uwazam, ze firma Sigma, to chyba jakas mistyfikacja dla innych interesow, polityka firmy dla mnie niezrozumiala i wbrew ekonomii.
Albo tato Kazuto Yamakiego zostawil mu duzo pieniazkow albo....
pozdrawiam serdecznie
Janek
PS
Nowe SPP 5 poprawia wolanie z rawa w SD15, ktore na wczesniejszych wersjach bylo gorsze od SD14...