Strona 27 z 60 PierwszyPierwszy ... 17252627282937 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 600

Wątek: Fuji X100/X100S/X100T/X100F/X100V

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Jak zwykle cena na starcie zabija, acz pewnie znajda sie snoby co kupia i wstawia do gablotki.

Jak mnie to wszystko drazni, dlaczego nie moze byc normalniej...

pozdrawiam serdecznie
    Janek
    Może ,ale po co?

Mając pensje posła, senatora, managera w banku, maklera , możesz kupić taką niepowtarzalną zabawkę dziecku po promocji, w pozostałych przypadkach poczytasz i ew za 2 lata zapolujesz na rynku wtórnym a może nawet i na pierwotnym po obniżkach.

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria
    Zartujesz? 1100 ojro = 7k?

pozdrawiam serdecznie
    Janek
    ...chodziło chyba o to, że na amazonie nie jest drogo... w porównaniu z ceną w naszym EURO oraz w zestawieniu z ichniejszymi zarobkami - wręcz tanio na amazonie jest...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Kai testuje:

www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Tokin-ko,

Ja wszystko rozumiem ale czy kazdy z Nas/Was zarabia w ojro i tyle co w EU? nadal cena jest odjechana, jak zwykle zreszta....

Jedno jest pewne, pomimo, ze to ladne cacuszko i bardzo mu kibicowalem, nie kupie nawet jak stanieje... Fuji dla mnie zaczelo stosowac marketing Sonego, mnie na to nie nabiora...

Fotki tez do mnie nie przemawiaja, cale to wysokie iso i znosna dynamika na w/w wcale mnie nie zacheca, w zadnym modelu z zalozona nowoczesna matryca.

Czekam na cud, tymczasem popstrykam sobie jakims analogiem czy tez dziadkiem E1, ktore maja w fun factor 10, a tech aspects of pictures 0

bo kogo z ich uzytkownikow to obchodzi?

pozdrawiam serdecznie
    Janek

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    z optyczne.pl

Oświadczenie Fujifilm dotyczące trzęsienia ziemi w Japonii - X100 opóźniony
    Oświadczenie Fujifilm dotyczące trzęsienia ziemi w Japonii - X100 opóźniony
    Firma Fujifilm opublikowała oświadczenie dotyczące trzęsienia ziemi i tsunami, które nawiedziły Japonię 3 dni temu. Dowiadujemy się z niego, iż w wyniku kataklizmu ucierpiała fabryka Taiwa-Cho położona ok. 30 km od miasta Sendai.

Na szczęście żaden z pracowników nie został ranny, jednak uszkodzenia budynku są na tyle duże, iż producent zmuszony był tymczasowo wstrzymać produkcję aparatu FinePix X100. W związku z tym, należy liczyć się z późniejszym niż planowano wprowadzeniem tego produktu do sprzedaży.

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria
    Tokin-ko,

Ja wszystko rozumiem ale czy kazdy z Nas/Was zarabia w ojro i tyle co w EU? nadal cena jest odjechana, jak zwykle zreszta....

Tylko...wiesz, to że my nie zarabiamy w euro ani w dolarach czy jenach nikogo na świecie nie obchodzi zupełnie. Podobnie zresztą jak i poziom naszych płac w złotówkach. Stąd wszelkie dobra - dotyczy to tak samo lustrzanek jak i telewizorów czy samochodów mają dla nas odjechane ceny. Nawet najtańszy aparat (jeśli już w sferze foto dyskutujemy) jest dla Kowalskiego zarabiającego w złotówkach dużo droższy niż dla Helmuta czy Johna zarabiających w euro, funtach czy dolarach.
    Nikt nie patrzy na to ile w PL zarabia nauczyciel, urzędnik czy listonosz, mają to ... wszyscy wielcy tego świata głęboko.

A to, że taniej wychodzi kupić aparat w drogiej Wielkiej Brytanii niż w naszej bidnej Polsce, to już w ogóle jest absurd! No ale co my maluczcy możemy?
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 14.03.11 o 23:25

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    A to, że taniej wychodzi kupić aparat w drogiej Wielkiej Brytanii niż w naszej bidnej Polsce, to już w ogóle jest absurd! No ale co my maluczcy możemy?
    Kupowac poprzez Internet w EU, odkad jest gwar. unijna.
    Jest wiele sprawdzonych sklepow, dealerow.

PS: jakis czas temu chwalilem eBay. Zdania nadal nie zmienilem, ale szczypta ostroznosci sie przyda. Wszedlem niedawno do historii zakupow, aby dac komus link. Patrze - sprzedawca nieaktywny. Mysle o co chodzi, gosc mial ponad 1 000 poz. komentarzy. Patrze na koncu 20 negatywow i konto zawieszone.

Nalezy pamietac, ze wiekszosc aukcji przy platnosci PayPal'em jest chroniona, tzn. przy takim zakupie w razie braku towaru albo cegly mozna ubiegac sie o zwrot pieniedzy.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Tokin-ko,

No wlasnie o tym mowie, polskie oficjalne czy tez nie ceny, nijak sie maja do europejskich, jestesmy w unii czy nie?

Oczywiscie, ze nie wazne ile Polacy zarabiaja, nie wazne dla producenta, dla Nas w PL to jest kosmos cenowy np w porownaniu do sasiadow zza miedzy.

I tak Jerry, masz racje, pewnie, ze kazdy rozsadny czlowiek kupi za granica gdzie jest duzo taniej, ebay daje bdb mozliwosci i o swoje ciezko zarobione pieniadze nie trzeba sie bac, pare razy mi sie juz przydalo placenie przez ebay, kiedy np towar dotarl w innym stanie niz deklarowano, uratowalem w ten sposob troche grosza, a na naszym kochanym allegro wiadomo jak by sie to skonczylo.

pozdrawiam serdecznie
    Janek

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria
    Tokin-ko,

No wlasnie o tym mowie, polskie oficjalne czy tez nie ceny, nijak sie maja do europejskich, jestesmy w unii czy nie?
    Janek
    No jesteśmy.
    Ale unii jesteśmy potrzebni jako rynek zbytu, nic więcej.
    Nikt nas jako prawdziwego partnera nie traktuje. Nasze wyższe ceny zapewne tłumaczy się mniejszym rynkiem... a to, że nasze płace nie pozwalają na większe zakupy, to nikogo nie rusza (prócz nas samych)

Temat mnie mocno uwiera, no ale co ja mogę?
    Mogę kupować poza Polską i to by w zasadzie było na tyle? Zresztą nawet zakupy w EU nadal stawiają nas w pozycji gorszej niż Niemców, Francuzów czy Anglików - z powodu słabego porównania przeciętnej płacy w PL i w "starej unii".

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Mr. Reichmann mial w rekach [EN]: http://www.luminous-landscape.com/re...t_report.shtml

I porownanie z GF1 z 20mm f/1.7: http://translate.google.com/translat...en-meilleur%2F

Another perspective on the Fuji X100 by Chris Bandera [EN]: http://www.stevehuffphoto.com/2011/0...chris-bandera/

* * *
    I z usmiechem - komentarze, a raczej "opinie": http://www.ceneo.pl/9112693
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 4.04.11 o 05:10