Strona 9 z 60 PierwszyPierwszy ... 78910111959 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 600

Wątek: Fuji X100/X100S/X100T/X100F/X100V

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    za cenę dwukrotnie wyższą, niż podstawowa lustrzanka z kitowym zoomem i jasną stałką o takich parametrach, jak szkło w X100.
    Lustrzanka, lustrzanka... Ja wiem, ze w PL zyjemy. Ale na swiecie nie tylko lustrzankami ludzie zdjecia robia...
    Ten aparat W OGOLE nie ma porownania do lustrzanki... Ja wiem, ze moze to ciezko zrozumiec niektorym, ale sa ludzie, ktorzy nie tkna lustrzanki.

Możliwe, ale raczej tylko w jakimś równoległym wszechświecie. W naszych realiach
    Wystarczy zobaczyc jakie ten aparat wzbudzil emocje na forach Rangefinder, Leici, a nawet DP Review. Nasze realia pod wieloma wzgledami nie odzwierciedlaja swiata, wiec nie wiem, czemu sie na nie powolujesz...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Lustrzanka, lustrzanka... Ja wiem, ze w PL zyjemy. Ale na swiecie nie tylko lustrzankami ludzie zdjecia robia...
    Zamiast "lustrzanka" wstaw sobie słowo "aparat". Nie ważne, czy taki aparat będzie miał lustro, czy nie. Ważne, że z zoomem i jasną stałką będzie kosztował dużo mniej, niż X100, który jest niczym więcej, jak stałoogniskowym kompaktem. I dlatego nie stanie się popularny.

Wystarczy zobaczyc jakie ten aparat wzbudzil emocje na forach Rangefinder, Leici, a nawet DP Review.
    To margines. Zawsze znajdą się stosunkowo niewielkie grupy, które emocjonują się mało popularnymi, egzotycznymi rozwiązaniami. Ich głos na forach nie sprawił jeszcze, że Leika zanotowała choćby 0,5% udziału w rynku aparatów cyfrowych. Nie sprawił też, że inne tego typu konstrukcje spotykane są na co dzień w fotograficznym użyciu. I nie sprawi również, że dużo ludzi rzuci się na drogiego kompakta w stylu retro.

Nasze realia pod wieloma wzgledami nie odzwierciedlaja swiata, wiec nie wiem, czemu sie na nie powolujesz...
    Nie mówię o polskich realiach, tylko o światowych. Zobacz sobie wyniki sprzedaży różnych modeli zaawansowanych aparatów na świecie (lustrzanek, bezlusterkowców i kompaktów z dużymi matrycami), zwróć uwagę które z nich kupowane są przez naprawdę dużą ilość osób, spróbuj zrozumieć potrzeby i preferencje tego targetu, pomyśl w jakim stopniu spełnia je X100, a następnie tak szczerze wytypuj, na której pozycji tej tabeli znajdzie się ten model, gdy już wejdzie do sprzedaży. Zjem publicznie swoje włosy, jeśli będzie bliżej środka, niż jej końca
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 24.12.10 o 03:24
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Przez to, że ma przyspawany obiektyw ten aparat będzie tylko sezonową ciekawostką.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    przez kolejnych parę sezonów...
    To odwrotność ciekawostki.
    Dzięki przyspawanemu obiektywowi będzie dostępny w cenie budżetowego szkła Leici czy Zaissa dla M.
    Taki summarit 35mm f2.5 kosztuje 1350€
    ...
    Bo chyba nie sądzisz że do "bagnetowej" X100 miałoby pasować plasticzane 50mmf1,8? czy inna flinta dziadka?
    Ten aparat już jest "legendarny" (mogą go nawet nie zacząć sprzedawać).
    Jeśli chodzi o wagę słów to od ciekawostki do legendy jest długa droga.
    Na przeciwległym biegunie stoi olympus E-5> idealna ciekawostka.
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 24.12.10 o 12:10 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    To margines. Zawsze znajdą się stosunkowo niewielkie grupy, które emocjonują się mało popularnymi, egzotycznymi rozwiązaniami. Ich głos na forach nie sprawił jeszcze, że Leika zanotowała choćby 0,5% udziału w rynku aparatów cyfrowych. Nie sprawił też, że inne tego typu konstrukcje spotykane są na co dzień w fotograficznym użyciu. I nie sprawi również, że dużo ludzi rzuci się na drogiego kompakta w stylu retro.
    Nie rozumiem... Martwi Cie to?

Martwi Cie, ze ktos wypuszcza bardzo ciekawy sprzet skonstruowany z mysla o swiadomych fotografujacych, nie bedacych masami?

To nie jest aparat dla wszystkich, to nie jest aparat dla mas. Ale jest odpowiedzia. Odpowiedzia na glosy ludzi, ktorych Leica nie sluchala. Fuji posluchal, daje sprzet za pol ceny LEICI X1 ze wszystkimi poprawkami, ktorych ludzie chcieli plus jeszcze wiecej.

Ja nie bardzo rozumiem sens i przeslanie Twoich slow. Co mnie obchodzi na ktorym miejscu on bedzie na tabelach.

Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Zamiast "lustrzanka" wstaw sobie słowo "aparat". Nie ważne, czy taki aparat będzie miał lustro, czy nie. Ważne, że z zoomem i jasną stałką będzie kosztował dużo mniej, niż X100, który jest niczym więcej, jak stałoogniskowym kompaktem. I dlatego nie stanie się popularny.

Nie mówię o polskich realiach, tylko o światowych. Zobacz sobie wyniki sprzedaży różnych modeli zaawansowanych aparatów na świecie (lustrzanek, bezlusterkowców i kompaktów z dużymi matrycami), zwróć uwagę które z nich kupowane są przez naprawdę dużą ilość osób, spróbuj zrozumieć potrzeby i preferencje tego targetu, pomyśl w jakim stopniu spełnia je X100, a następnie tak szczerze wytypuj, na której pozycji tej tabeli znajdzie się ten model, gdy już wejdzie do sprzedaży. Zjem publicznie swoje włosy, jeśli będzie bliżej środka, niż jej końca
    A ja mam to wszystko w.... a jego i tak kupię
    Wesołych Swiąt

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    Nie rozumiem... Martwi Cie to?

Martwi Cie, ze ktos wypuszcza bardzo ciekawy sprzet skonstruowany z mysla o swiadomych fotografujacych, nie bedacych masami?
    Nie, w ogóle mnie to nie martwi. Nawet się cieszę.

Ja nie bardzo rozumiem sens i przeslanie Twoich slow. Co mnie obchodzi na ktorym miejscu on bedzie na tabelach.
    Skoro twierdziłeś wcześniej, że to będzie świetnie sprzedający się sprzęt, no to ja przedstawiam Ci punkt widzenia, który zakłada inną wersję wydarzeń. Czego nie rozumiesz?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    OK, mamy zatem rozna definicje swietnie sprzedajacego sie sprzetu.
    Pewnie moja wina, nie neguje.

Bynajmniej nie mialem na mysli stoisk w FotoJokerach, polek w Saturnie i wynikow na listingach miesiecznych, czy kwartalnych. Nie beda o nim rozmawiac laski w kinie.

Ale zobacze go u kilku fotografujacych znajomych, bardziej swiadomych, sam tez rozwazam zakup.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Wesolych Swiat Bozegonarodzenia!!
    Tym aparatem bedzie sie fajnie fotografowalo. Nie wiem czy macie takie uczucie, ze milo sie foci aparatami w dawnym stylu. powoli z namyslem, ustawiajac parametry pod kazda fotke, powoli kadrujac. To naprawde przyjemne. Nie widze nic milego w obludze karabinu maszynowego udajacego aparat.
    Jesli szklo w tym Fuji bedzie fajne ( wierze, ze bedzie bo Fuji ma wielkie doswiadczenie w produkcji optyki), jesli matryca bedzie dobra to w tej cenie ten aparat zakupie.
    Zawsze chcialem miec Leice ale nie bylo mnie stac. Teraz mam w zasiegu mozliwosci prawdziwe cudo.
    czesc.Ch.
    p.s. idę na gołąbki, pierogi i uszka z barszczem.

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Jesteś starym muzealnym tetrykiem który nie wie co to postęp.
    Najważniejsze co i jak się będzie sprzedawać*i jakie miejce w rankingach zajmie.
    Niech bedzie pochwalony DXO Benchmark.
    Idę na moczkę i makówki (być może napiszę pod ich wpływem coś głupszego niż zwykle).
    Wyobraźcie sobie że byłem wczoraj jedyną osobą która w ciądu godziny (stania w kolejce) w sklepie rybnym poprosiła o ...karpia.
    Tu gdzie mieszkam karp jest całkowitym niewypałem rynkowym i w dodatku tak drogi że cała konkurencja go miażdży (głównie scampi i kalmary).
    Smacznych świąt!