Jest cacy. Jeśli poprawili przycisk OK, Video bo jak widać MF, AF i resztę tak, to kupca już mają.Ech, wszystko to co poprawili marzyło mi się w x100. Ze też nie mogli zrobić takiego od razu. No ale x100 też baaardzo lubiłem.
![]()
Jest cacy. Jeśli poprawili przycisk OK, Video bo jak widać MF, AF i resztę tak, to kupca już mają.Ech, wszystko to co poprawili marzyło mi się w x100. Ze też nie mogli zrobić takiego od razu. No ale x100 też baaardzo lubiłem.
![]()
Dowcip roku. Rusza "promocyjna" przedsprzedaż wersji X100s. Cena.... 4999 zł.
http://www.optyczne.pl/5598-nowo%C5%..._oraz_X20.html
Zdziwiłbym się gdyby X100s było tańsze.
Nowość to i cena na odpowiednim poziomie.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Tak samo było z X100. Na szczęście nie ma przymusu kupna.
Rolleicord, Canon
flickr
czy dowcip? moim zdaniem nie!
policzmy:
korpus E-PM2 - 2000
Obiektyw 17/1,8 - 2100
wizjer VF-2 - 1000
przewagi Fuji
+ Lepsza matryca
+ Lepszy (i o mniejszej GO) obiektyw
+ Lepszy wizjer
+ Lepsza ergonomia
+ Migawka centralna (ale to dla znawców tematu)
Wady Fuji
- przyspawany obiektyw
- brak stabilizacji
-----
Ceny to rzecz względna, trzeba patrzeć nie tylko na cyferki ale i na to co się dostaje w zamian. Owszem w cyferkach wychodzi sporo ale czy ktoś oferuje więcej za mniej? Dla mnie taki X100s byłby naturalnym następcą E-P1+20/1,7... czyli zestawu za który kiedyś dałem 3,5 czy 4 koła (nie pamiętam już dokładnie). A przecież przez 4 lata od tamtego zakupu i pieniądz trochę na wartości stracił a i możliwości sprzętu nieporównywalne
Ale za X-E1 z dowolną stałką wychodzi parę stówek drożej. Wiem, że cena spadnie - ale nie wiem na czym ma polegać promocyjność tej przedsprzedaży, a tak została ona określona.
Być może to szkło 23/1.4 będzie droższe niż inne stałki - żeby różnica w cenie z X-E1 była znacząco wyższa.
Ostatnio edytowane przez dzarro ; 4.02.13 o 16:59
Cena choć wysoka to i tak akceptowalna będzie za jakiś czas, ba nawet teraz jest niezła. Pamiętam jak x100 na początku puścili za 6-8 tysi. No to porównując całość to jest nieźle. Zwłaszcza, że za pół roku będzie inna.Dla kogoś kto nie zamierza kompletować całego systemu to jest świetna (subiektywnie oczywiście..) oferta. Ja poczekam, spokojnie..nie ucieknie, pstrykać mam czym. Tak jak poczekałem z x100 tak teraz poczekam z kupnem x100s..
![]()
Cena tego aparatu miała wynosić ok. 5.200 zł, przeliczając sugerowaną cenę zza oceanu na nasze złotówki. Jest taniej, i to w przedsprzedaży, gdzie zawsze jest drogo. Można więc mówić o promocji![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
B&H miało zapisy bodajże za 1299$,więc jak coś jednak bliżej 4k..Mimo wszystko cena jest i tak dobra uważam.