Będzie X200 z matryca z XE-1, wczoraj na spotkaniu mówili. (nie troluje, serio mówie)
Będzie X200 z matryca z XE-1, wczoraj na spotkaniu mówili. (nie troluje, serio mówie)
W zasadzie to było do przewidzenia. I pewnie nie zmieni się w nim za wiele, oprócz matrycy i przycisku Q![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Yes! Yes! Yes! Dopracowane (oby...) x200! I może z ekwiwalentem 43 1.8 - by było mi niezmiernie miło..)) Oj doczekać się nie mogę choć cena pewnie na początku zwali z nóg. Ale poczekam chwilkę jak z x100 i gdy ciut spadnie to "Poproszę, dziękuję, do widzenia."
X100 wspominam szalenie mile, choć AF początkowo doprowadzał do bólu głowy i zawału
(zwłaszcza jak drugim aparatem jest d700). No ale jeśli będzie nie gorszy niż ten w x-e1 to mi wystarcza, grunt aby był celny.
Wg. mnie zostanie ogniskowa 23mm, czyli 35mm w przeliczeniu na FF. Jasność w okolicach 1.8.
Rolleicord, Canon
flickr
I bez SAB![]()
Jeśli te pogłoski są prawdziwe, to wstrzymuję się z kupnem nowego aparatu.
Tak przy okazji.
Około dwóch tygodni temu wysłałem do centrali w Japonii maila z pytaniem jak to jest, że na świecie usterkę SAB wymieniają gratis a w Polsce kosztuje to 700 zł i czy w ogóle wiedzą o takiej sytuacji?
No i oczywiście nawet nie raczyli napisać żadnego maila. Tego się z resztą spodziewałem.
Ostatnio edytowane przez Tomasz_St ; 19.12.12 o 09:50
Fotografia jest jak magia...
Prawie każdy posiada dziś różdżkę ale nie każdy potrafi czarować.
To wstrzymujemy się razem.![]()
Dla mnie 35mm (ekw.) jest ok i owszem baaardzo uniwersalna ogniskowa. Choć często gdy używam zooma, to jakimś cudem albo używam skrajnych 24/70mm albo środek i tu okazuje się, że jeśli środek tego zooma to wcale nie jest to 50m tylko zawsze coś typu 44-46mm (patrząc po exifie). Zresztą, choć różnica niewielka to jednak taka 50tka jest dla mnie ciut za wąska. A znowu 35tka czasem za szeroka, stąd wiem, że taki panasonic 20mm do olka, czy też fujik z ekw ok. 40mm leżałby mi chyba idealnie. Ale, chyba faktycznie prędzej zostawią te 34mm albo uderzą w ekwiwalent okolic 24-28mm. Choć kto ich tam wie, zobaczymy za parę m-cy.
Ostatnio edytowane przez pamaru ; 19.12.12 o 09:56
Pamaru, znaczy się lubisz prawdziwy kat widzenia ludzkiego oka, który uzyskuje się ogniskowa około 43 mm na ffJuz kiedyś takie potrzeby zauważył Pentax wypuszczając w swojej serii Limited naleśnika 43/1.9.
Pozdrowienia
Sylwek
the convert