Strona 41 z 60 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 600

Wątek: Fuji X100/X100S/X100T/X100F/X100V

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Odp: Fuji x100

Wszędzie znajdą się jednostki wybitne inaczej, niestety.
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

| OlyJedi Awatar Tomasz_St
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Zastanawiałem się nad X100 i już prawie kupiłem... ale doczytałem się o SAB i traktowaniu klienta przez serwis fuji.
    A czytałem sporo. Fora USA, Niemieckie, Brytyjskie i Polskie... Tydzień czytania i wyrobiłem sobie opinie.
    Fuji zalicza sporo wpadek.
    Po X10 - matryca, X100 - SAB, XE-1 - ??? A to co się czyta na temat serwisu Fuji w Polsce w porównaniu z innymi krajami, skutecznie zniechęca do zakupu produktów tej marki.
    Wysłałem tydzień temu maila do siedziby głównej w Japonii z opisem podejścia do klienta serwisów Fuji na świecie i w Polsce.
    W Australii, Nowej Zelandii, USA, Niemczech mając dowód zakupu po gwarancji wymieniają SAB za FREE. W Polsce za 700 zł. No ale jesteśmy bogatsi od tych krajów.

To właśnie zdecydowało o tym, że zdecydowałem się o odpuszczeniu marki FUJI, a szkoda, bo aparaty robią świetne... tylko klienta beznadziejnie traktują.

Do tej pory mam Nikona D200. Ma 6 lat i 54000 zdjęć zrobionych. Jestem zadowolony. Ma tylko jedną wadę szumy od ISO 800. Dlatego zdecydowałem się na zmianę.
    Chcę kupić aparat, z którego będę równie zadowolony i będzie równie bezawaryjny.
    Fotografia jest jak magia...
    Prawie każdy posiada dziś różdżkę ale nie każdy potrafi czarować.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

To taki protest song? Ja też słyszałem wiele złego na temat serwisu Fuji Polska i nie podoba mi się ich podejście do klientów jednak po zakupie X-E1 trudno mi sobie wyobrazić abym go zmienił na coś innego Ale masz rację nie jest dobrze choć byc może z X-E1 jest lepiej wykonane bo daja na niego 3 lata gwarancji.

| OlyJedi Awatar klikacz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    134
    Moja galeria

3 lata gwarancji na aparaty zakupione do 31.12.12 potem będzie po staremu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Znalazłem cuś takego http://fotoinformator.pl/2012/12/14/...tryca-x-trans/ Niby dodane wczoraj, więc nie jakieś starocie. Oby to była prawda. I jakby tak przykleili ekw. 43mm 1.4/1.8 z lepsiejszym Af'em to jako były user x100 będę wniebowzięty chyba.. Wiem, wiem, pobożne życzenia, nadzieja matką itd.. Ale co poradzę, że taki aparacik byłby dla mnie idealny (nie zależy mi na szklarni itd.).

---------- Post dodany o 20:38 ---------- Poprzedni post był o 20:34 ----------

I jeszcze jeden link http://www.fujirumors.com/x-200-with...r-coming-soon/

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

byłaby to całkiem sensowna decyzja.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar Tomasz_St
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Pers - coś w tym guście. Sam z resztą przyznajesz, że nie jest dobrze. Aparaty X100, X-E1 mają niesamowite odwzorowanie tego co rejestrują i jeśli tylko to by się dla mnie liczyło, to już bym był właścicielem X100. X-E1 ma bardzo wolny AF i to w mieście go deklasuje niestety. A co do trzech lat gwarancji, to serwis zawsze może powiedzieć: "Usterka powstała z winy użytkownika. Naprawa będzie wynosić 1200 zł." To jest Polska... niestety.
    Pamaru - w tym serwisie jest też info o nowym bezlusterkowcu. No i pokazał zię X-E1, więc kto wie. Może się sprawdzi. Jakby wielkością był podobny do X100 i nie miał wady produkcyjnej, to będzie fajna sprawa.
    Fotografia jest jak magia...
    Prawie każdy posiada dziś różdżkę ale nie każdy potrafi czarować.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Tomasz_St Zobacz posta
    X-E1 ma bardzo wolny AF i to w mieście go deklasuje niestety.
    Polemizowałbym. Nie jest to najszybszy AF, z jakim miałem do czynienia, ale nie nazwałbym go bardzo wolnym. Jest przeciętny, w zupełności wystarczający do miasta.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar broda
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Tomasz_St Zobacz posta
    Pers - coś w tym guście. Sam z resztą przyznajesz, że nie jest dobrze. Aparaty X100, X-E1 mają niesamowite odwzorowanie tego co rejestrują i jeśli tylko to by się dla mnie liczyło, to już bym był właścicielem X100. X-E1 ma bardzo wolny AF i to w mieście go deklasuje niestety. A co do trzech lat gwarancji, to serwis zawsze może powiedzieć: "Usterka powstała z winy użytkownika. Naprawa będzie wynosić 1200 zł." To jest Polska... niestety.
    Pamaru - w tym serwisie jest też info o nowym bezlusterkowcu. No i pokazał zię X-E1, więc kto wie. Może się sprawdzi. Jakby wielkością był podobny do X100 i nie miał wady produkcyjnej, to będzie fajna sprawa.
    nie wiem gdzie wyczytales o tym wolnym af , bo z ostatnim softem nie zauwazam tego problemu i jak dla mnie predkosc af jest wystarczajaca do miasta ,pozdr

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Bo to niestety jest tak, że Fuji wypuściło dwa aparaty z wolnym AF i pojawiło się sporo wpisów jaki to on wolny, po paru miesiącach dali nowy soft i jest co najmniej przyzwoicie ale pozostało grono "nie-posiadaczy", którzy nadal wypisują o słabym AF. Mając X-E1 moge potwierdzić, że AF jest słaby (ale nie tragiczny) w złych warunkach ale w mieście w normalnych lub dobrych warunkach jest co najmniej dobry. A MF (z pomocą AF-L) przynajmniej dla mnie jest dobry zarówno w słabych jak i dobrych warunkach.