... i można wróżyć że jeśli pozostali się przekonają to czeka nas sentymentalna przyszłość - puszki rodem z tamtych lat... JA jestem za...
![]()
... i można wróżyć że jeśli pozostali się przekonają to czeka nas sentymentalna przyszłość - puszki rodem z tamtych lat... JA jestem za...
![]()
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
Też jestem za, nawet jeśli miałoby to kosztować![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Przy sigmie dp1 odstrasza mnie obiektyw, jak dla mnie jest za szeroki to pierwsza wada a po drugie za ciemny. Naprawili to w dp2 jednak zdublowali cenę. Przy okazji nie mają one wizjera (po za tym na sanki).
Ja nie mam nic przeciwko temu żeby spece od marketingu celowali w mój sentyment bo po prostu dają mi to co chciałbym mieć. Stara zorka sobie leży na moim biurku z tylko jednego powodu... daje mi tylko jedno... frajdę z robienia zdjęć.
piszą:
cube007 | 2010-09-20 10:12:36
wg photorumors.com cena ok 150tys. jenow, u nas dodatkowo nowy VAT![]()
czyli 1500-1600 dolarów
i przemineło - jak sen złoty ...
gdyby jeszcze wymienne szkła , ale ...
Ostatnio edytowane przez rodzyn ; 20.09.10 o 12:02
Piękny... Ech...
.
Piękny
Sterowanie wszystkimi parametrami na pokrętła, solidna obudowa.
Ten wizjer też zdaje się genialny, połączenie EVF z optycznym bardzo pomysłowe.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Przy tak małym wizjerze na jaki się zanosi o dobrodziejstwach jakie niesie OVF nie może być mowy. Jak rozumiem przy zastosowanym przez Fuji OVF będziemy mieć doczynienia z paralaksą, co jest wyjątkowo upierdliwe. Chyba, że będzie dostępna opcja jej korekcji. Przykładowo na OVF zostanie wyświetlona ramka odpowiadająca obrazowi padającemu na matrycę.
Wolałbym dobrej jakości EVF niż protezę OVF. Nawet średniej jakości EVF jaki stosuje Panasonic w GF1.
Aparat ciekawy. Będzie sporo kosztować. Jeśli ktoś ma ciśnienie na małe, to pewnie przyniesie mu sporo radości. Osobiście wolałbym "grzmota" D7000 z 35/1,8.
Pozdrawiam
Może i retro ale... współczesne wydmuszki nijak się mają do tego czym zajmuje się ergonomia. Ja nie narzekam na pokrętła, to dzisiejsza bylejakość kazała im powtykać dzieścia błyszczących guzików i pooblepiać naklejkami... super, mega exr, avchd... i 50 pierdylionów pixeli etc.//
Mam starego grzmota od fuji, kliszaka. Korekta paralaksy jest i działa to nienajgorzej. Też za bardzo nie rozumiem łączenia OVF z EVF, przy słabych parametrach tego pierwszego. Może jest to związane z pracą układu AF, nie wiem. Niemniej jednak kto jak kto, ale OlyTaliby są przystosowane do pracy ze "światełkiem w tunelu"
Swoją drogą - piękna maszynka, optyka niczego sobie. Czekam na jakieś oficjalne sample, choć znając życie cena będzie raczej kolekcjonerska.
Pozdrawiam
"There's no such thing as free titties"
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA