Pewnie o niebieskie szlaczki, o ktorych rozmawialismy na Canon Desce
Chodzi o more, ktorej jak twierdzisz podobno duzo na zdjeciach u43.
A my - uzytkownicy - dostrzec nie mozemy.
Pewnie o niebieskie szlaczki, o ktorych rozmawialismy na Canon Desce
Chodzi o more, ktorej jak twierdzisz podobno duzo na zdjeciach u43.
A my - uzytkownicy - dostrzec nie mozemy.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
O zmora wylazla wu Fuju
Kiedys sobie kupie GH2, fajny aparacik.
pozdrawiam serdecznie
Janek
PS
Jerry,
Pierwsze oznaki starosci, nalezy sie wybrac wszak do okulisty, to juz nie ten wzrok co 20lat temu prawda?![]()
Nie. Czy będzie jej dużo, czy mało, czy wcale, zależy od takiego, czy wystąpią warunki sprzyjające powstawaniu mory, czy nie. I nie dotyczy to wszystkich zdjęć μ4/3, bo najwyraźniej GH2 nie ma z tym problemu. No i potwierdza się to, co nieraz już pisałem - lepiej dać więcej mpx i zastosować delikatny filtr AA, jak w GH2, niż tkwić przy 12 mpx bez filtra i ryzykować wystąpieniem mory.
Nie twierdziłem też, że monopol na morę ma tylko Olek i Panas
Ja mam lepsze zdanie o użytkownikach μ4/3. Czytałem wypowiedzi takich, którzy dostrzegają.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Nie wiem, czy zauwazyliscie, ale zdjecia z GH2 sa zrobione slabym nalesnikiem Oliego na f/11, nie 20'ka Panasa.
Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 2.05.11 o 12:51
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Przeglad Steve Huff [EN]: http://www.stevehuffphoto.com/2011/0...by-steve-huff/
Jak dla mnie wiekszosc zdjec jest przeostrzona.
Moj znajomy, ktory uzywa 43, u43 i kupil X100 - mowi mi, ze szklo w Fuji nie jest lepsze niz 20mm f/1.7, ze do ISO 800 wlacznie - X100 nie ma jakiejs przewagi nad 43 (E-5), czy u43. Sila jest komfort pracy i obsluga, przy jednej ogniskowej.
Kazdemu wg potrzeb.
Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 4.05.11 o 15:04
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Soundimageplus pisze, ze jak wielu rownoleglych uzytkownikow u43 i X100 - dostaje rownie ostre zdjecia z u43, co X100, przynajmniej na nizszym ISO:
http://soundimageplus.blogspot.com/2...pus-e-pl1.html
To duzy komplement dla X100. Sean Reid twierdzi, ze X100 daje najostrzejsze zdjecia jakie widzial z matrycy APS-C. Nie wiem na ile ma na mysli centrum kadru i po jakim przymknieciu.
Mocny filtr AA lustrzanek robi swoje, nie testowal jeszcze NEX'a.
Ciekawy jestem optycznego porownania z NEX + ZEISS 24mm f/1.7.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
A ja czekając na moje X100, czytając, kombinując, coraz bardziej skłaniam się ku zestawowi wakacyjnemu E-PL2 plus szkiełka Panasa 20mm i 14mm. Nie wiem czy w X100 nie będzie mi brakowało szerokości troszkę...?
Jak juz czekasz, to wytrzymaj i napisz nam swoje spostrzezenia.
Gdybys sie zdecydowal sprzedac, nie powinienes miec najmniejszych problemow.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
1. Dobry zestaw wakacyjny to np. E-PL2 i 14-150 czy 14-140 (może też być inna puszka). Choć w zupełności wystarczyć powinien też zwykły kit. Mi najbardziej by pasował m.zd 9-18 jako jedyny mały wakacyjny obiektyw.
2. Co do szkiełek typu naleśnik, to nie lepiej zainteresować się Samsungiem NX 16, 20, 30mm - szerzej, większy zakres i taniej.
Od biedy możesz zrobić panoramę, ponoć to dziecinnie proste w tym aparacie.
A tutaj teścik:
http://www.dcresource.com/reviews/fu...ix_x100-review
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb