taaa... po przejrzeniu sampli x100... zakupilem dzisiaj GF1![]()
taaa... po przejrzeniu sampli x100... zakupilem dzisiaj GF1![]()
Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7
Jednemu nie moge sie nadziwic... Ze kolejne portale CALY CZAS pokazuja porownania 1:1 szumu na roznych ISO... Nie wspominajac, ze na wysokich ISO X100 wymaga duzo dluzszych czasow niz konkurencja, o czym pisza pierwsi wlasciciele na DP Review...
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Zgadzam sięIm więcej siedzę na na analizowaniu tych testów tym gorzej. Nie mowię, że są nieprzydatne ale trzeba się na tym znać bo pokazują przykładowe sztuczne zdjęcia uzyskane w odpowiednich warunkach i tym samym oświetleniu.
Dla mnie coraz ważniejsze staje się pobranie kilku cropów i przejrzenie kilkudziesięciu zdjęć z Flicka - różne osoby, różne kadry i umiejętności a ja zwracam uwagę na kolory, detale i ogólny efekt uzyskany z porównywanych aparatów.
Jestem amatorem wiec wybieram ten z którego zdjęcia bardziej mi się podobają i którego funkcje mi pasują.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
X100 na DxO: http://www.dxomark.com/index.php/en/...nd3)/Panasonic
Ciekawie wyglada 'ISO Sensitivity' w porownaniu do reszty.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Ostatnio edytowane przez epicure ; 14.04.11 o 14:49
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Nie to nie tak, dla mnie - użytkownika GF1 - póki co nie ma upgrade'u (tego co chcę; i dobrze) w m/43. A to, że ludzie piszą, że za dużo szumi (buehehe; w LX3 nie raz mam i 3200 ustawione) albo drudzy, że ma wyimaginowaną (w większości zdjęć niewidoczną) morę to mnie nie obchodzi. Mnie interesuje mój komfort pracy i GF1 imho mistrz; najbardziej uniwersalna (z plusami dodatnimi i plusami ujemnymi) maszynka.
z mojej strony o morzei GF1 -> eot.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Cyli co ?
Ustawiasz półautomatyczny tryb A, wybierasz jakieś tam f/, dajesz ISO1600 i dostajesz jakiś tam czas.
Zmieniasz ISO na 3200 (światło w kadrze i f/ zostają bez zmian) i czas ani drgnie ?
Przy ISO6400 to samo ?
Raczej średnio to wygląda co ? Może jakiś błąd im się w tabele wkradł ?
Nie sądzę żeby Fuji taką kichę odwaliło ... mogliby już z tego ISO1600 i 3200 zrezygnować. Przynajmniej ludzi by nie denerwowali![]()
Ostatnio edytowane przez sn00p ; 14.04.11 o 22:09
Mleko na gazie tylko czeka aż się odwrócisz ...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb