Ostatnio edytowane przez Janko Muzykant ; 23.02.11 o 17:24
Co Wy z tym wysokim ISO tak w kolko...
To wazne, ale nie najistotniejsze...
Ci co uzywali S3\S5 - chyba patrza tez na cos innego.
Nie tylko oni.
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
widziałem i wiem
ale nie wycofuję się z tego co napisałem wyżej, bo gdyby faktycznie jakość zdjęć zależałaby w 99% od oprogramowania jak piszesz, to każda zwykła małpka z matrycą 1/2.3 i 14 mpix dawałaby taką jakość jak aparaty z "lustrzankowymi" matrycami.
A zdjęcia które zobaczyłem po prostu mi się podobają, nie tylko na wysokich czułościach, na niskich też. Dlatego chciałem się nimi z Wami podzielić.
Nagle sie okaze, ze x100 ma full detalu i jest panaceum na wszystko i kto to mowi....
Tak sie karmi ludzi marketingowym belkotem, opanujcie sie ludziska, 35 f2 i iso pierdyliard, do czego to Wam?
Dla mnie to jakosc matrycy nexa, tylko dobrze oprogramowana, szczerze nierozumiem piania nad matrycami soniaka pchanymi do wiekszosci nowych puszek wszech systemow...
I tak jerry masz racje jak sie zasmakowalo w S-kach od fuji, to takie cus co to to, to mozna tylko rozwazac w kategoriach szpanu na miescie...
Janko, lal, fuji bije twojego kanona, niemozliwe...
pozdrawiam serdecznie
Janek
Niech zgadnę: do robienia zdjęć? Obiektyw f/2 nie służy tylko do tego, żeby pstrykać nim bez zastanowienia na pełnej dziurze zawsze i wszędzie. To obiektyw dla tych, którzy wiedzą, kiedy chcą mieć małą GO, a kiedy dużą. To obiektyw dla tych, którzy wiedzą, kiedy chcą mieć krótkie czasy, a kiedy długie. A iso pierdyliard jest dla tych, którzy wiedzą, kiedy chcą mieć jednocześnie dużą GO i krótkie czasy.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Do szpanu to za małe, ani aparat, ani tym bardziej lufa, a raczej jej brak do lansu niestety nie nadają się.
Wracając do ISO...
wiem, że niekórym wystarczy max iso 400, ale czasem, niektórym innym potrzeba ISO 800, 1600, 3200. Rozważanie tego w kategoriach bezwzględnej przydatności lub nieprzydatności jest z góry bez sensu.
Jednak ... nawet dla tych co im nie potrzeba dobrego iso 3200, albo 6400 (albo się im wydaje, że niepotrzeba) lepiej gdy maszynka to oferuje niż gdyby nie. Zawsze można z tego... nie korzystać![]()
Podoba mi się ten aparat. Fajna ogniskowa, dobre światło, użyteczne wysokie iso, nie widziałem jeszcze dolnych, wygląd sexi i ten wizjer - sprytnie. Ciekawe ile będzie kosztował, ale obstawiam ok. 5000. Jaką to ma migawkę? Centralną w obiektywie? Czy jakąś elektroniczną, że się matryca po prostu aktywuje?
Ponoć ma centralną migawkę.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Kurde, fajowy aparacik do strita, jako aparacik na podróże itd. No cacuszko.