a czy jeżeli mam Pena będe miał możliwość aktualizowania softu samego obiektywu od Panasa, czy jednak taki obiektyw musi byc założony na DMC?
a czy jeżeli mam Pena będe miał możliwość aktualizowania softu samego obiektywu od Panasa, czy jednak taki obiektyw musi byc założony na DMC?
fajny ten obiektyw... ma OIS.
ZD 70-300 chyba nie jest taki funkcjonalny jeżeli body aparatu nie ma swojej stabilizacji to kiszka, "zumowanie" sąsiadek ze statywu byłoby mało romantyczne.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
zastanawiam się właśnie... ale pociąga mnie jak mało co w systemie.
Tani nie jest to fakt, ale skąpcy przecież w m43 nie siedzą.
Podobno dobrze z małymi Olkami pracuje duży 70-300 po aktualizacji opracowania ale to nie ten rozmiar, nie ta waga i bez stabilizacji. Tego Panasonica miałem w rekach od Romka w Beskidach. Rozdzielczość OK, ale nie miałem okazji popatrzeć pod słońce. A zdjęcia w necie są różne, większość które widziałem jakby zgaszone, ale widziałem i taki które promienieją kolorem, może po Łodzi coś więcej będę wiedział. Ostatnio ktoś sprzedawał na forum za niecałe 2K, sprawdź w Giełdzie.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
tak,
widziałem też na allegro G X 100-300 za 1650LPN używkę, ktoś wyprzedawał całe m43 (również w innych licytacjach),
ale nia chciał podjąć rozmowy odnośnie negocjacji ceny nawet o parę złotych, więc odpuściłem.
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Jak sprzedaje coś na allegro to też zbywam wszelkie próby typu "a może taniej na boku". Wystawiam "KUP TERAZ" albo cenę minimalną to wiadomo jaką minimalną cenę chce uzyskać.
Jak wystawiam tutaj na giełdzie to jest więcej miejsca na negocjacje.