Dzięki. Właśnie myślałem o panasie bo jest trochę jaśniejszy od olka.
Widać z tego trzeba spokojnie czekać na panasa 35-100 2.8
Pozdrawiam.
Dzięki. Właśnie myślałem o panasie bo jest trochę jaśniejszy od olka.
Widać z tego trzeba spokojnie czekać na panasa 35-100 2.8
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 29.05.12 o 20:07 Powód: powtórzenie
Wideo z GH2
Znakomite.Dzięki.
Pozdrawiam.
Dopiero teraz znalazłem tego posta
Żeby było śmieszniej powiem że mamy z nyny'm różne zdania o tej samej sztuce obiektywu
Na nyny'ego bierz poprawkę, cokolwiek odstaje od d300s jest be, ten chłop tak ma, ja już przywykłem.
Ja jestem zadowolony z mojego 100-300 ale nie robię ptaszorów jak nyny.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Dzięki Romek 1967. Chyba go kupię.
Czy mógłbyś podesłać jakąś fotkę krajobrazu zrobioną tym obiektywem,
ustawionym na 150 mm i przymkniętym do f 8-11 i podpiętym do OM-D.
Pozdrawiam.
FYI: E-M5, 500D
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=41913764
Dzięki Gietrzy na nadesłanie tego linka. Niesamowita jakość w szczegółach.
Nie ma się co dłużej zastanawiać i dywagować.
Pozdrawiam
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Zgadzam się z Tobą. Brałem 50-200 pod uwagę, szczególnie po obejrzeniu Twoich zachwycających zdjęć
z Toskanii. Niestety jest to 0.4 kg więcej. Ponieważ ja potrzebuję szkła o ogniskowej 150mm a takiego
w systemie nie ma i pewnie szybko nie będzie, muszę się zadowolić półśrodkami. Dodatkowo w urządzeniu
w którym będzie on użyty mam limit wagi 1.5kg. Byłbym więc na granicy limitu a tego lubię.
Pozdrawiam
A stare 40-150 z czasów, gdy plastik jako technologia był zbyt drogi lub zbyt młody ( za mało zaawansowany) do optyki? Wagi nie pamiętam , ale obrazek był naprawdę niezły , trzeba by wcześniej przetestować rzecz oczywista... I broń Boże nie usiłuję Cie do czegoś przekonywać. 150/2 jest jednak mocno cięższe , a w stalkę 150 jakoś szybko też nie wierzę
Co do zdjęć jak poszukasz w mojej galerii znajdziesz tam takie same lub bardzo podobne, na ile jest to możliwe z Małego Beskidu i Pogórza Śląskiego, na może gorzej obrobione, z wczesnego apezeta, że tak powiem.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro