Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: prawo lotnicze a KAP

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez icelander
    Fotografowanie płyty lotniska czy szybowca z góry jakoś mnie nie pociąga...
    I kto to pisze....
    Dobas, to okazja czyni pociąganego...... czy jakoś tak.....
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar icelander
    Mieszka w
    Krakuf
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Korespondowałem z Januszem M w sprawie imprezy w Masłowie, głównie pod kątem możliwości wypuszczenia "kajtka" na jak największą wysokość. W czasie próby (c.a. 350) podkusiło mnie aby podpiąć aparat, no i w zasięgu obiektywu znalazło się lotnisko.
    Był to raczej eksperyment, z jakiej wysokości da się odczytać numery rej. samolotów
    Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!

| OlyJedi Awatar Blueion
    Mieszka w
    Nowy Jork, USA
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Odp: prawo lotnicze a KAP

Nie wiem czy w Polsce zdazaja sie karanie ludzi z lalatwcami. Chociaz jak przyjade to zamierzam polatac. Przeczytalem kilka artykulow o roznych przypadkach w USA z ukaraniem aresztem wlacznie. Okazuje sie ze mozna np. dostac za mandat za puszczanie latawca w taki sposob ze jest on widoczny z autostrady czy innej drogi czym stwarza zagrozenie przez odwrocenie uwagi kierowcy. W USA oprocz agencji FAA ktora reguluje te spawy sa jeszcze wladze lokalne, ktore czasami wprowadzaja bezsensowne lub niejasne przepisy pozostawiajac otwarta furtke do traktowania "podejrzanych" na przerozne sposoby.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Odp: prawo lotnicze a KAP

Cytat Zamieszczone przez Blueion Zobacz posta
    Nie wiem czy w Polsce zdazaja sie karanie ludzi z lalatwcami. Chociaz jak przyjade to zamierzam polatac. Przeczytalem kilka artykulow o roznych przypadkach w USA z ukaraniem aresztem wlacznie. Okazuje sie ze mozna np. dostac za mandat za puszczanie latawca w taki sposob ze jest on widoczny z autostrady czy innej drogi czym stwarza zagrozenie przez odwrocenie uwagi kierowcy. W USA oprocz agencji FAA ktora reguluje te spawy sa jeszcze wladze lokalne, ktore czasami wprowadzaja bezsensowne lub niejasne przepisy pozostawiajac otwarta furtke do traktowania "podejrzanych" na przerozne sposoby.
    U nas też są ciekawi ludzie z jeszcze ciekawszymi pomysłami. Miałem w Piekarach Śląskich, podczas fotografowania Kopca Wyzwolenia, kwadrans rozmowy z policjantem na motorze. Sporo pytań o to czy robię to dla kasy. W sumie żadnych zarzutów ale czułem się jak na przesłuchaniu. Innym razem ja i apz zostaliśmy spisani przez strażnika Słowińskiego Parku Narodowego, też pytania było czy robimy to dla kasy, bo jeżeli tak to wymagane jest zezwolenie z Parku. Słyszałem także o strefach blisko lotnisk gdzie nie wolno latać powyżej określonego pułapu. Icelander jest w tym temacie mocny.
    The question is: What is a Mahna Mahna?