kurrrczaki!!
Zainstalowałem OlympusStudio2, (tamten program wywalony) dzieje się to samo, okno się otworzy, ok - wystarczy że wybiorę z lewej strony interesujący mnie katalog i program znika - tzn się wyłącza.
Nie wiem już co z tym fantem zrobić![]()
kurrrczaki!!
Zainstalowałem OlympusStudio2, (tamten program wywalony) dzieje się to samo, okno się otworzy, ok - wystarczy że wybiorę z lewej strony interesujący mnie katalog i program znika - tzn się wyłącza.
Nie wiem już co z tym fantem zrobić![]()
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
System Ci wariuje?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Najwidoczniej.Zamieszczone przez grizz
Specjalnie zaktualizowalem do 2.05 na laptopie. Chodzi bez żadnych problemów.
WinXP Home.
Przypuszczam, że jeśli nie bardzo potrafiswz babrac się w sytemie, to przydałaby się reinstalacja.
Ten typ (Windows) tak ma![]()
Już chyba wiem, za bardzo zgeneralizowałem problem.
Otóż zawsze jak przechodziłem na pulpit wybierałem z niego jeden folder zatytułowany nowy folder 4 - tam mam trochę ostatnich fotek, rawy, jpegi z E-510 -tki - w tym miejscu program zawsze się wysypywał, okazuje się, że jak wybiorę inny folder z fotkami - jest wszystko ok (nie sprawdzałem jeszcze wszystkich) z ciekawości zmieniłem nazwę tego folderu na inną - efekt taki sam, w wolnej chwili będę szukał pliku, który w tym katalogu robi to całe zamieszanie, bo niemożliwe że wszystkie są "winne". W innych katalogach mam także fotki z E-510-tki - ale tam jest wszystko ok.
Nadal mam problem z usuwaniem Raw-ów - kiedy zdjęcia pojawiają się w dolnym pasku - zaznaczam Usuń - wyskakuje błąd, że plik nie może być usunięty - albo jest chroniony albo właśnie używany - ale tutaj to może ja coś źle robię.
dzięki za zainteresowanie, Pzdr
jeszcze jedno Olympus studio "chodzi" dokładnie tak samo, jak O Master.
Zrób tak, Start, Uruchom, wpisz "cmd"
Gdy otworzy się okno konsoli wiersza poleceń, wpisz "chkdsk c: /r/f/x" i kliknij Enter
System zapyta czy przeprowadzić sprawdzenie dysku po restarcie, klitnij "T" i zrestartuj system.
Przypuszczam, że sa błędy na dysku, sytem sprawdzi Ci dysk "C" i je usunie.
Utworz nowy folder,Nadaj mu nazwe i skopiuj pliki z kontrowerysyjnego foldera.Pozniej ten kontrowersyjny skasuj.Jesli winda krzyknie,ze nie moze skasowac bo ktos lub cos aktualnie go uzywa to sie odezwij,zrobimy go na cacy.Zamieszczone przez kasprzyk
śmieszna sprawa - wyciąłem wszystkie pliki (są tam tylko zdjęcia tak jak pisałem) utworzyłem nowy katalog i tam wkleiłem (stary folder bezproblemowo usunąłem) odpalam OS, klikam na ten nowy folder ... i to samo
może za duża ilośc fotek tam jest, czy jakie licho... ? rozbije później te foty
Wyglada na system, chyba ze masz hardware podkrecony albo cos nie gra na styku procesor-pamiec-plyta glowna.
...był Olek jest A6000
Zamiast cytuj, ignoruj wcisnąłemZamieszczone przez kisi
- sorki
Nic nie podkręcałem, kurcze lepiej żeby komp trochę jeszcze pożył, bo temat nowego kompa z żona jest zamknięty na jakieś kilka latZa kilka dni powinienem mieć nową pamięć (następne 512, wtedy przejrzę stary ram.
dzięki Pozdrawiam
Spróbuj uruchomic program z poziomu konsoli (tzw okienka dosowego).Zamieszczone przez kasprzyk
Może wtedy program zanim padnie coś wywali na ekran jakieś komunikaty o błędach.
ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1