hmm... ja tak zrobiłem tak jak napisałem wyżej, w okienku dostępnych aktualizacji pokazała się OM2 i po zaznaczeniu i ściągnięciu nastąpiła aktualizacja , trzeba było tylko uruchomić ponownie kompa,
czyżbym miał jakiegoś farta ?
hmm... ja tak zrobiłem tak jak napisałem wyżej, w okienku dostępnych aktualizacji pokazała się OM2 i po zaznaczeniu i ściągnięciu nastąpiła aktualizacja , trzeba było tylko uruchomić ponownie kompa,
czyżbym miał jakiegoś farta ?
cieniutki ten programik pod kątem obróbki rawów i muli strasznie...ale i tak chwała Olympusowi za darmowe udostępnienie
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
uzywam Olympus Mastera tylko i wylacznie do zgrywania zdjec - czy cos w tej materii sie zmienilo? (oprocz braku ekranu ekranu poczatkowego?)
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
W zasadzie nie widzę nic ciekawego w tym programie. Osobiście wolę używać do obróbki Gimpa chociaż nie pogardzę innym programem o podobnych możliwościach. Jeśli chodzi o RAW'y to OM20 nie umywa się do RawShottera, a pliki z aparatu zrzucam przy pomocy Total Commandera. I co z tego że te rzeczy zrobię za pomocą jednej aplikacji. Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Aha, do końcowej 'obróbki' dobra jest darmowa Picasa od Googl'a
Pozdrawiam
Przetestowałem już chyba wszystkie programy umozliwiające obróbkę RAW z ORF-a i niestety OM daje najlepsze jakościowo rezultaty, dając jednoczesnie najmniejszą wygodę i najmniejsze możliwości dodatkowej obróbki. Ideałem byłaby wygoda i możliwości modułu PS i RSE połączona z jakością OM...
Pozdrawiam.
Ściągnąłem, podoba mi się. Znacznie lepszy od poprzedniego. Ale mam pytanie, czy da się go spolszczyć?
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
TAK.Zamieszczone przez Piotr Grześ
Trzeba wybrać w konfiguracji język polski; zamknąć program i uruchomić ponownie.
to ja chyba nie uruchamiałem na nowospróbuję dziś
nie wiem czemu prosił mnie o rejestracje ale pominąłem to. Czy będzie wszystko działało?
Tak, ja też nie rejestrowałem i jest ok.Zamieszczone przez ziemia01
A mnie link nie przychodzi. Może ktoś sprawdzić teraz czy wszystko tam działa OK? Czekam już dwa dni i nic nie przyszło![]()
mente et malleo