Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Film czarnobiały małoobrazkowy

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ja używam t-maxa wołanego w "Ultrafinie plus"Tetnala i jestem zadowolony. Pojemność tonalna i ziarno O.K.
    Porobiłem próbne wołania (fotki) i wychodzi b. dobrze
    Pozdr.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Ja bardzo lubię Kodżaka T-maxa 3200. Wielu wiesza na nim psy za duże ziarno, a ja właśnie za to lubię ten film. Wołam w Rodinalu, który jest raczej "dużoziarnistym" wywoływaczem. Lubię mieć szkiełko 1.4 plus T-maxa naświetlonego na 6400 i świadomość, że mogę pstryknąć w d...ie u murzyna fotę i wyjdzie.
    Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 16.09.10 o 15:10
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Fuji Acros 100 (b. drobne ziarno w kombinacji z Microphenem ILFORDA)
    Fjiu Neopan 400/Legacy 400 (to ten sam film tylko pakowany przez inna firme) bardzo fajnie wychodzi w HC-110.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Ja bardzo lubię Kodżaka T-maxa 3200. Wielu wiesza na nim psy za duże ziarno, a ja właśnie za to lubię ten film. Wołam w Rodinalu, który jest raczej "dużoziarnistym" wywoływaczem. Lubię mieć szkiełko 1.4 plus T-maxa naświetlonego na 6400 i świadomość, że mogę pstryknąć w d...ie u murzyna fotę i wyjdzie.

Super podpowiedźł - dziękuję!
    Włożę taki film do OM 10 z 50/1,4 jako dodatkowy aparat - ile można go zostawić w aparacie bez uszkodzenia filmu i pogorszenia jakości zdjęć?

Dziękuję Wam wszystkim za rady i podanie par film i obróbka, na razie zamówię kodaki po 2 sztuki i odczynniki i zacznę na nowo przygodę z kliszakami, za jakiś czas pokaż wyniki w swoim wątku.
    No i muszę zakupić koreks - moje wyposażenie przepadło przy przeprowadzce przed laty...
    Ostatnio edytowane przez apz ; 16.09.10 o 20:59
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Czaroz
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Tez sie napalilem wczesniej na 3200 ale zdecydowalem sie na neopana 1600, tera nie wiem czemu, ale chyba chodzilo o kase

Fajna zabawa jak na koncercie masz czas np. 1/250

Jednak co do... zwyklejszego cz-b proponuje fp4 i hp5 -za kolegami, widzialem efekty i mnie by takie cos urzadzalo gdyby nie to ze sie zajaralem kolorami z Portry NC
    Cezary Pawlików
    Ale nie przejmuj się, ja mam tylko 15 lat...
    e400 + OlympusTrip35 + 14-42 + 40-150

pat.p
    Gość
    Pisałem o T-Maxie 400. Moim zdaniem najlepsza 400 z tych, które próbowałem (HP 5+, Delta, RR 400).
    Walnąłem się - nie chodziło Deltę 50, tylko o PanF 50.

Pozdrawiam
    Pat

yendash
    Gość
    Hp5 jest świetnym materiałem a jak nie lubisz uroków ziarnistości to wykąp go w xtolu: http://www.flickr.com/search/?q=hp5%20xtol&w=all
    Tylko potem można się zastanawiać po kiego wymyślili matryce, skoro film już tu był.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Fajne te fotki - dziękuję
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro