Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Wątek: Moje żarcie

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    tak ogólnie staraj się bardziej nasycić czerwień pomidora lub poczekać na nasze ze szklarni, razowy chlebek z ziarnem jest też za blady a makaron jest za biały jakby nie miał w sobie jajek. Kompozycje bardzo miłe dla oka i pomysłowe. Bardzo podoba mi się pomidor z zielonym listkiem na widelcu. Fotografia reklamowa jedzenia to jest najczęściej jedno wielkie oszustwo bo w realu nic tak nie wygląda jak w reklamie tym nie mniej powszechne odczucie co ładnie wygląda jest dobre i smaczne. Najpiekniejsza woda na zdjęciach to czysta gliceryna które też jest używana do nabłyszczania powierzchni. Z tego co pamiętam do ładnego żółtego koloru używa się kurkumy i jak w wodzie w której gotujesz makaron dodasz szczyptę kurkumy to będzie ładny żółciutki i tak samo do ciasta. W smaku prawie nie wyczuwalne ale za to na fotkach super. Pozdrawiam.

dzięki

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Co do kurkumy się zgadzam - pięknie barwi. Nie możesz jednak przesadzić bo w nadmiarze potrafi zepsuć smak potrawy (wiem coś o tym, zepsułam ) Podobnież z szafranem.
    Z tą mistyfikacją - nie do końca prawda. Zajrzyjcie na wspomniane Forum Kulinarne. Tam nie ma ściemy, nie wszystkie zdjecia są super ale sporo robionych z pasją i wyobraźnią.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Ja juz ktos napisal "bardzo apetyczne zdjecia" Podobaja mi sie, szczegolnie nr. 4
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Mi się podobają prawie wszystkie i zgłodniałem od razu. fotka nr 3 z pierwszej serii ma jak dla mnie trochę sztuczne światlo.
    I jak zamieszczasz następne foty to kontynuuj numerację a nie zaczynaj jej od nowa, żebyśmy mogli łatwiej określać o ktore fotki nam chodzi.

Awatar KOKO
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Bardzo fajne foty ale ja bym się taką ilością nie najadł. Osobiście lubię głebie ostrości. Jednak nie oceniam bo robić dobrych fotek nie umiem. Ale kiedyś się nauczę i może coś dodam od siebie. Pozdro.

Parę nowych fociszczy

Troche kiczyku nie zaszkodzi

Zaznaczam, że cały czas się uczę więc konstruktywna krytyka mile widziana. Czuję, że fotografowanie jedzenia to coś, w czym chciałbym się wyszkolić i za parę lat móc powiedzieć, że mniej więcej WIEM o co w tym biega.

Ponieważ nie mogę edytować starych postów aby zmienić numerację zdjęć - wprowadzę literkę do tej numeracji.

a1

a2

a3 - miłość i krewetki

a4 - kawa i bajaderka

a5 - sernik z wisienkami

a6

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Dużo fajniejsze te zdjęcia. Kurczę... fajne, noooo...
    Pokazujesz jedzenie bardziej od strony estetycznej a nie anatomicznej.

dzięki

ale chyba ideałem byłoby pogodzić te 2 strony jedzenia. No nic - będę próbował. Mam w planach paręnaście ujęć typowo śniadaniowych - mam nadzieję na wykonanie ich w przeciągu 2 tygodni - chciałbym szybciej - pochwalę się (jeżeli będzie czym).

| OlyJedi Awatar rrrradek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    najfajniejsze jak dla mnie sernik i jabłka. ogólnie fajne foty.