Z tym 24-70 to może chodzi o to, że tylko z przodu jest ostro, a z tyłu już nie bo w Zuiko wszystko jest ostre po horyzont
pzdr
Z tym 24-70 to może chodzi o to, że tylko z przodu jest ostro, a z tyłu już nie bo w Zuiko wszystko jest ostre po horyzont
pzdr
Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów
foto Stankiewicz Tomasz
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Nie rozumiem tych zachwytów. Specyfikacja tego aparatu mnie nie powaliła, sample też. Czy poza paroma mpix więcej ma jakąś jeszcze przewagę nad e-5 - nie zauważyłem (no może iso do 12800).
"Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.
Oficjalnych sampli jest o ile widziałem sztuk 3. Tyle samo chyba z E-5. Jakiekolwiek gadanie na temat jakości wypluwanego obrazka przez oba aparaty to pieśń przyszłości.
A w kwestii zachwytów, no wydaje mi się że jest czym. D7000 jako następca D90 (i tak warto go postrzegać) jest od swojego starszego brata pod każdym względem lepszy.
-bardziej wytrzymała migawka
-obsługa szkieł Non-CPU
-wytrzymalsza obudowa (szkielet magnezowo/aluminiowy)
-dwa sloty pamięci (bardzo przydatna sprawa)
-filmy Full HD (co ważne z manualną kontrolą ekspozycji)
-większy zakres iso (z dostępnym natywnym iso 100)
-szybsza migawka (1/8000)
-szybsza seria
-wizjer o pokryciu 100%
-tryb Full-time-AF podczas filmowania
-nowy system pomiaru światła
-dodatkowe możliwości ustawień WB
-nowy 39 polowy system AF z 9 polami krzyżowymi
-opcja virtualnego horyzontu
-możliwość użycia 14bitowego RAWa
-"cichy" tryb pracy
-możliwość korekcji wad FF/BF dla szkieł bezpośrednio w body
-parę Mpix więcej.......
no chyba jest jakiś postęp w stosunku do D90 ? Zwłaszcza, że to podobno pólka amatorska jest........
Ostatnio edytowane przez Fatman ; 15.09.10 o 22:34
Ostatnio edytowane przez sławekb ; 15.09.10 o 22:49
Masz całkowitą rację, D7000 postrzegany jako następca D90 wgniata w pantofle, postęp ogromny. Z tym, że w praktyce to coś jak D300(s) w budżecie D300(s) i tu już optymizm trochę maleje. Dużo lepszy sprzęt za dużo jednak większe pieniądze. Co z tego, że następca D90 jest hiper wypasiony, skoro trzeba zapłacić za niego jak za D300(s)?
Ja tego aparatu nie kupię....teraz. Za rok, rok i pół? Na pewno. Dla mnie to strzał w 10 w APS-C, szczególnie 100% krycia wizjera, pomiar światła z manualami (yay!) i ulepszony AF w wideo. Z powodu innych opcji również chętnie przytulę, ale najpierw czekają po drodze 2 słoiki ;].
Jest killer.
sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera
Co będzie z serią Dxxx, czy w ogóle nowy aparat z tej serii powstanie -dowiemy się za jakiś czas. Na razie logicznie jest uznać, że D400 pojawi się za jakiś czas i czymś nowym nas zaskoczy.
A co do ceny -poczekajmy aż się pojawi w sklepach. A potem poczekajmy tak do lutego, też będzie inaczej
To znaczy ja czekać nie będę, mi się pali![]()
Ostatnio edytowane przez Fatman ; 15.09.10 o 22:55
D300s jest większy i ma kilka przewag.
Cena jednak trochę się różni, do D300s trzeba dołożyć z 500 - 1000 zł.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA