Marcin z DVF miał szczękę na podłodze jeszcze kilka dni po przeprowadzeniu testów z K5. Strasznie się podniecał.
Pozdrawiam
Marcin z DVF miał szczękę na podłodze jeszcze kilka dni po przeprowadzeniu testów z K5. Strasznie się podniecał.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Tak tylko z ciekawości mały OT. Skąd informacja jakoby Sanyo(podkupione przez Panasonica) robiło kompakty dla prawie każdego? Nie znalazłem o tym żadnego info poza TYM portalem.
Co do testu to zastanawiam nie jakim cudem pomimo słabszych wyników w teście optycznych stoi o tyle lepiej na rankingu dxomark.com ? D7000 i K-5 zajmują tam właściwie miejsce pomiędzy FF jak równy z równym a podobno większa matryca MUSI dawać lepsze wyniki. Tak łopatologicznie jakim cudem mają takie wyniki? Serio pytam...
Mnie opadła też,właśnie dzisiaj go dostałem.Świat już nie jest taki sam
!
Używałeś softu do wywoływania RAWów od DxO ? Jak używałeś i wiesz jak działa i co potrafi to przenieś to teraz na ich ranking. Ranking ma za zadanie robić reklamę żeby sprzedawać soft (wg mnie), w dodatku bardzo kiepski soft. Więcej możliwości ma ACDSee Pro.
Odnośnie sanyo, to swego czasu robili sporo kompaktów.
ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com
nie znasz sięD7000 to szczyt marzeń wielu nikoniarzy..... do czasu jego zakupu. Ostatnio na forum nikoniarzy przeczytałem, że do Warszawy wybiera się spora delegacja 'szczęśliwych' posiadaczy D7000, aby osobiście 'podziękować' serwisowi nikona za niesamowitą wręcz poprawę dokładności działania AF (trafia tak mniej więcej co drugą serię, chyba że korzysta się z LV, wtedy trafia za każdym razem).
p.s. delegacja nikoniarzy ma sporą szansę na spotkanie z delegacją pentaxsiarzy, którzy również wybierają się w pielgrzymkę do stolicy niosąc dary za uszczęśliwienie ich fantastycznym AF w K-5 (pod warunkiem, że w okolicy nie ma żadnego sztucznego oświetlenia, bo wtedy pozostaje focenie komórką).
Ostatnio edytowane przez outsider ; 29.03.11 o 21:34
Na zagranicznych forach też jest taki dym z powodu (nie)działania AF w D7000, czy to tylko u nas? Bo jak tak sobie przeglądam od czasu forum dpreview, to jakoś nie rzucają mi się w oczy wątki o fatalnym działaniu AF.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Bez przesady. Aż tak źle jak to opisałeś nie jest obecnie. Np. z dnia dzisiejszego mam tylko trafione tam gdzie trzeba zdjęcia -ani jednej sztuki nietrafionej (a zrobiłem ich około 200).
Oj to kiepsko bardzo przeglądasz. Zwłaszcza na DPR było o tym sporo (teraz mnie, bo jest wręcz nagonka na tych, którzy na tamtym forum zakładają wątki "problem z AF w D7k" ).
Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów
foto Stankiewicz Tomasz
Eeeee, nie ma szansMoim (i nie tylko) zdaniem wada fabryczna i niestety mogę się ewentualnie szykować na walkę z wiatrakami....
D7k pozostanie u mnie głównie jako kamera.
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 29.03.11 o 22:45
Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8