Strona 24 z 25 PierwszyPierwszy ... 1422232425 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 243

Wątek: Nikon D7000

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Marcin z DVF miał szczękę na podłodze jeszcze kilka dni po przeprowadzeniu testów z K5. Strasznie się podniecał.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Tak tylko z ciekawości mały OT. Skąd informacja jakoby Sanyo(podkupione przez Panasonica) robiło kompakty dla prawie każdego? Nie znalazłem o tym żadnego info poza TYM portalem.

Co do testu to zastanawiam nie jakim cudem pomimo słabszych wyników w teście optycznych stoi o tyle lepiej na rankingu dxomark.com ? D7000 i K-5 zajmują tam właściwie miejsce pomiędzy FF jak równy z równym a podobno większa matryca MUSI dawać lepsze wyniki. Tak łopatologicznie jakim cudem mają takie wyniki? Serio pytam...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ełk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Mnie opadła też,właśnie dzisiaj go dostałem.Świat już nie jest taki sam!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lailonn Zobacz posta
    Tak tylko z ciekawości mały OT. Skąd informacja jakoby Sanyo(podkupione przez Panasonica) robiło kompakty dla prawie każdego? Nie znalazłem o tym żadnego info poza TYM portalem.

Co do testu to zastanawiam nie jakim cudem pomimo słabszych wyników w teście optycznych stoi o tyle lepiej na rankingu dxomark.com ? D7000 i K-5 zajmują tam właściwie miejsce pomiędzy FF jak równy z równym a podobno większa matryca MUSI dawać lepsze wyniki. Tak łopatologicznie jakim cudem mają takie wyniki? Serio pytam...
    Używałeś softu do wywoływania RAWów od DxO ? Jak używałeś i wiesz jak działa i co potrafi to przenieś to teraz na ich ranking. Ranking ma za zadanie robić reklamę żeby sprzedawać soft (wg mnie), w dodatku bardzo kiepski soft. Więcej możliwości ma ACDSee Pro.

Odnośnie sanyo, to swego czasu robili sporo kompaktów.

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Jakoś mnie te wyniki testu nie powaliły.
    nie znasz się D7000 to szczyt marzeń wielu nikoniarzy..... do czasu jego zakupu. Ostatnio na forum nikoniarzy przeczytałem, że do Warszawy wybiera się spora delegacja 'szczęśliwych' posiadaczy D7000, aby osobiście 'podziękować' serwisowi nikona za niesamowitą wręcz poprawę dokładności działania AF (trafia tak mniej więcej co drugą serię, chyba że korzysta się z LV, wtedy trafia za każdym razem).

p.s. delegacja nikoniarzy ma sporą szansę na spotkanie z delegacją pentaxsiarzy, którzy również wybierają się w pielgrzymkę do stolicy niosąc dary za uszczęśliwienie ich fantastycznym AF w K-5 (pod warunkiem, że w okolicy nie ma żadnego sztucznego oświetlenia, bo wtedy pozostaje focenie komórką).
    Ostatnio edytowane przez outsider ; 29.03.11 o 21:34

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Na zagranicznych forach też jest taki dym z powodu (nie)działania AF w D7000, czy to tylko u nas? Bo jak tak sobie przeglądam od czasu forum dpreview, to jakoś nie rzucają mi się w oczy wątki o fatalnym działaniu AF.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    (trafia tak mniej więcej co drugą serię, chyba że korzysta się z LV, wtedy trafia za każdym razem).
    Bez przesady. Aż tak źle jak to opisałeś nie jest obecnie. Np. z dnia dzisiejszego mam tylko trafione tam gdzie trzeba zdjęcia -ani jednej sztuki nietrafionej (a zrobiłem ich około 200).

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Na zagranicznych forach też jest taki dym z powodu (nie)działania AF w D7000, czy to tylko u nas? Bo jak tak sobie przeglądam od czasu forum dpreview, to jakoś nie rzucają mi się w oczy wątki o fatalnym działaniu AF.
    Oj to kiepsko bardzo przeglądasz. Zwłaszcza na DPR było o tym sporo (teraz mnie, bo jest wręcz nagonka na tych, którzy na tamtym forum zakładają wątki "problem z AF w D7k" ).

| OlyJedi Awatar tomek s
    Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Bez przesady. Aż tak źle jak to opisałeś nie jest obecnie. Np. z dnia dzisiejszego mam tylko trafione tam gdzie trzeba zdjęcia -ani jednej sztuki nietrafionej (a zrobiłem ich około 200).
    Znaczy, może już się dotarł
    pozdr
    Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
    Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów

foto Stankiewicz Tomasz

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Eeeee, nie ma szans Moim (i nie tylko) zdaniem wada fabryczna i niestety mogę się ewentualnie szykować na walkę z wiatrakami....

D7k pozostanie u mnie głównie jako kamera.

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Marcin z DVF miał szczękę na podłodze jeszcze kilka dni po przeprowadzeniu testów z K5. Strasznie się podniecał.
    Ja tam wolę dziewczyny, ale potwierdzam - miałem k-5 z S 17-70mm w rękach i nie mogłem wyjść z wrażenia jak to jest ergonomiczne, niewielkie (vide E-3), pancerne i szybkie.
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 29.03.11 o 22:45
    Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8