no banding pikny. ale to zmiksowane 2 niekorzystne warunki czyli max iso + zimne swiatlo.
no banding pikny. ale to zmiksowane 2 niekorzystne warunki czyli max iso + zimne swiatlo.
A mimo tego D7000 dał radę. Gdzieś na forum był wątek o postępie w aparatach/matrycach -jak widać postęp jakiś jednak jest![]()
Rafale, a jak byś porównał D7000 do D300s. Chodzi mi o ogólne wrażenia pod względem ISO, AF, ergonomii?
Ostatnio czytałem test D7000 w DFV i napisali tam, że D300s wypadał lepiej pod względem czułości.
ISO wypada lepiej:
-1600 troszkę lepiej
-3200 wyraźnie lepiej
-6400 znacznie lepiej
-12800 i 25600 nie ma co porównywać, bo D300s leży i kwiczy
Panom z DVF chyba się aparaty pomyliły
Co do AF, to ciężko powiedzieć, bo niestety mój D7k ma AF uwalony (zresztą w tej chwili jest właśnie z tego powodu w serwisie), i trafia idealnie na małą odległość.
Dlatego mogę powiedzieć, że jak fotografowałem coś oddalone nie dalej niż 2m ode mnie, to AF był bardzo szybki i celny. Nie widziałem różnic w działaniu AF pomiędzy D300s a D7k w takim przypadku. Także przy słabszym świetle.
Jednak prawdziwy test zrobię dopiero jak mój D7k wróci naprawiony z serwisu![]()
Tak, oczywiście na korzyść D7000
Uchwyt jest mały, moja dłoń jest dosyć duża i niestety wygodne to dla mnie nie jest. Miejsca na palce jest minimalnie mniej niż w D90.
W wolnej chwili wstawię jakieś sample![]()
Ja sie moge wypowiedziec w kwestii ergonomi...
Dla mnie d300s zmiazdzyl d7k, d700, i wiele innych puszek, jednak do e3 tez mu nieco brakuje
Chociaz de trzysetce jest najblizej ergonomia do eczy, ale ja mam dziwne grabie, bo dlugie paluchy posiadam
Ja wybralem d300s bo i uszczelniany jest tyz
pozdro
EDIT: z gripem jest znacznie lepiej, wczoraj przylazl i juz coraz blizej mu do etrojki![]()
Ostatnio edytowane przez nyny ; 15.01.11 o 12:16
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
D7000 tez jest chyba uszczelniony
nyny, ale D300s i D700 to właściwie ta sama obudowa (różnica w wadze i "nadbudówce")
A jak już piszemy o uchwycie ciągle, to przyznam z ręką na sercu, że tak wygodnego jak w E-1, nie miałem okazji w innych aparatach poczuć.
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów