Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 57

Wątek: E420 vs E510 vs E520, który???

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez merti Zobacz posta
    @alvent, a czy w innych systemach wiesz co cię czeka? Jak już jest wiadomo co będzie to tyle "liter się wyleje" że to be albo że coś nie tak i na początku człowiek zastanawia się czy warto kupować/ wchodzić w dany system czy nie. W stajni Olka jest spokojniej bo nie ma takiego wysypu nowości, wiadomo co oferuje i można się spodziewać, a o przyszłość systemu bym się nie martwił. Nie od dziś wiadomo że Olympus jest pierwowzorem różnych "udogodnień" (np LV, czyszczarka...) więc linia 43 będzie kontynuowana, pewnie nie w takiej postaci jaką dziś znamy czyli typowe lustro które to w przyszłości na pewno zostanie wyeliminowane na rzecz EVF....
    To, że Olympus będzie coś oferował to się zgadzam. Ale Nikon, czy Canon też. Ja nie miałbym problemu....gdyby e-30 była dalej produkowana (lub następca) . E-5 jednak jest poza moim zasięgiem finansowym.

Mieszka w
    Kraków i najbliższe okolice.
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

:)

Ok biorę w ciemno.. może się poduczę.. czegoś.. wszystkiego.

| OlyJedi Awatar merti
    Mieszka w
    kajś miedzy Hanysomi a Góralomi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Widzę że Mirek już nie wytrzymał _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Gratuluję KittyDead i czekamy na pierwsze foty...
    Ostatnio edytowane przez merti ; 17.10.10 o 21:09 Powód: Automatyczne scalenie postów
    E-420 +14-300 oraz inne szpeje
    From The Earth

Mieszka w
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

:)

Haha. A jakby ktoś chciał to czasem pozuję.. ^^

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Ziemia Zawkrzeńska.
    Siła reputacji
    189
    Moja galeria
    Witam. Rok temu miałem ten sam problem, co kupić. Po głębokiej analizie różnych forum zawęziłem się do pentaxa i olympusa, dopiero po bezpośrednich rozmowach wybrałem olympusa, a konkretnie E-520 z 14-42 i 40-150 i jestem bardzo zadowolony.
    Najważniejsza jest historia.
    "Narody tracąc pamięć tracą życie" C. K. Norwid

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    i co?
    kupiłaś?

Ja mam olka e510 i jako body sprawdza się dobrze
    do klepania fotek w domu polecam sigme 30 f 1.4
    powolutku można awansować zestaw na wyższy poziom tylko kaska jest potrzebna
    Szkiełka kitowe czyli 14-42 i 40-150 są raczej niesprzedawalne w rozumieniu, że nie dasz rady ich sprzedać gdy będziesz miała ochotę na jakiś zastępczy obiektyw do kita, 12-60 albo chociażby znowu sigme 18-50 f2.8 (którą polecam)

Jednymi słowy na allegro można wyrwać naprawdę tanie i nie zajechane sztuki z tej półki. Pytanie pojawia się jednak co potem.
    Olek w najwyższej półce cenowej ma naprawdę super sprzęt (mam na myśli dobrze uszczelnione e3 i czołowe, również uszczelnione szkła z napędem SWD), ale cena zabija ilością zer.
    Przemyśl sobie to dobrze bo z czasem body jak i szkiełka przestaną ci wystarczać i będziesz chciała się przesiąść na coś fajniejszego.

Na koniec dodam, że niektóre firmy produkujące obiektywy do różnych systemów (mam na myśli mocowań), olewają olka i nie robią dla niego oferty.

Ale się naklepałem

Mieszka w
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Nie kupiłam nic.
    Na razie to się wściekam..
    ALe myślę teraz nad e-620, bo gość sprzedaje go za 1800 z dwoma obiektywami.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    I tak spokojnie patrzysz, jak Ci zdjęcia uciekają? Szkła już wybrałaś, określ potrzeby/wymagania, wybierz najtańszy korpus, który je spełnia i ciesz się foceniem

| OlyJedi
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    poczekaj jeszcze trochę to może kupisz okazyjnie e-3 jak e-5 już pojawi się w sprzedaży, jeśli będzie tak dobry jak niektórzy uważają to e trójek trochę będzie do kupienia...

Mieszka w
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

:(

Na razie i tak nie mam czasu by latać z aparatem, jeżdżę do pracy na 9 a wychodzę o 21...