Tak jak mówiłam.. w życiu lustrzanki nie miałam w ręku.. NIGDY..
__
Wy jakie macie aparaty?
Btw o tym 450 różne rzeczy słyszałam..
Tak jak mówiłam.. w życiu lustrzanki nie miałam w ręku.. NIGDY..
__
Wy jakie macie aparaty?
Btw o tym 450 różne rzeczy słyszałam..
Przecież pisałaś że miałaś w rękach lustroNa początku pewnie będziesz miała problem ogarnąć tą całą "elektronikę" ale samo kadrowanie ci się " nie wymaże" z pamięci/ nie zatracisz tej umiejętności...
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
jedyny problem to przyszłość...czy olek coś jeszcze wyprodukuje. Sam mam 510,ale zastanawiam się nad zmianą. Nie abym był niezadowolony, ale dzieciak się zaczyna interesować. Gdybym miał pewność, że będzie rozwój to i dla siebie dokupił bym znowu olka..zwłaszcza, że na posiadaniu dobry 12-60.
Jeśli rozważasz któryś z modeli to polecam 510 (ewentualnie 520). Seria 400 - praktycznie brak uchwytu. 620 niby ma, ale dla moim zdaniem niezbyt wygodny - przynajmniej dla moich rąk.
o jakiej kwocie rozmawiamy? chcesz filmy HD? co chcesz fotografowac?
@alvent, a czy w innych systemach wiesz co cię czeka? Jak już jest wiadomo co będzie to tyle "liter się wyleje" że to be albo że coś nie tak i na początku człowiek zastanawia się czy warto kupować/ wchodzić w dany system czy nie. W stajni Olka jest spokojniej bo nie ma takiego wysypu nowości, wiadomo co oferuje i można się spodziewać, a o przyszłość systemu bym się nie martwił. Nie od dziś wiadomo że Olympus jest pierwowzorem różnych "udogodnień" (np LV, czyszczarka...) więc linia 43 będzie kontynuowana, pewnie nie w takiej postaci jaką dziś znamy czyli typowe lustro które to w przyszłości na pewno zostanie wyeliminowane na rzecz EVF....
Ostatnio edytowane przez merti ; 17.10.10 o 20:53
From The Earth
Przecież pisałam co GŁÓWNIE fotografuję - Ludzi. czasem zdarza mi się kwiatki.
I jakie obiektywy dodatkowo będę mieć do 510...
40-150mm 14-42 mm 2,8/37 NNP-1B i jeszcze jakieś dwa..
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Po za tym.. jakbym chciała filmy to bym kupiła kamerę. ; )
Ostatnio edytowane przez KittyDead ; 17.10.10 o 20:51 Powód: Automatyczne scalenie postów
mam kamere i czesto zaluje, ze moj olek nie umozliwia mi robienia filmow. dlatego sie pytam![]()
From The Earth
Kobiety sa zmienne,ale zeby w takim tempie?
To raczej osobista sprawa-zaden z nas Ci sie chwalic nie bedzie
Nawijaj-jakies straszne rzeczy.Slyszalem,ze nie mozna logarytmow wyciagac.
Znasz jakies gorsze?
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Ja nie znoszę kręcenia filmów... ze względu na moją drugą pasję.. bo jak trafi kamera' aparat z funkcja kamery w ręcę moich znajomych/rodziców.. to potem musze ogladac sie na komputerze czy tv.. bleeech. :P
Mhm.. nie robię zdjęć w nocy. W nocy zazwyczaj staram się spać lub siedzę na sali.. ; P